- NGL.media - https://ngl.media -

Дві близькі фірми “розіграли” мільйон гривень на покращення львівських озер

21.10.2015 @ 08:30 в Новини

Департамент містобудування Львівської міської ради замовив послуги з поліпшення благоустрою та технічного стану водойм на територіях парків ”Піскові озера” та ”Озеро Левандівське” на загальну суму майже 1,08 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Приведення до ладу озер на території Левандівського парку коштуватиме Львову 593,8 тис. грн та у парку “Піскові озера” – 484,9 тис. грн.

Благоустроєм територій займатиметься ТОВ “Білдінг енд Девелопмент груп Україна”. Ця компанія зобов’язалась до кінця 2015 року вивезти з двох озер 2035 т сміття та відстояного намулу на відстань до 20 км. У техзавданні з поліпшення благоустрою озера парку “Піскові озера” також йдеться про поглиблення водойми на 20 см за допомогою мотопомпи.

Щодо Левандівського озера, то документацією передбачається вирізка порослих лоз та комишу. Крім того, проведуть поглиблення прибережної смуги, улаштують піщаний пляж з піску шаром 30 см, тротуари із бетонних плит. Також розберуть металоконструкції пірса, покриття з цементнобетонних плит.

Власниками ТОВ “Білдінг енд Девелопмент груп Україна” є киянин Олександр Буряк та львів’янин Мирон Кульчицький. Останній, будучи одноосібним власником ТОВ “Кайзер Парк”, у 2013 встановив [1] у парку “Знесіння” атракціони таким чином, що незаконно зрізали та пошкодили дерева.

Єдиним конкурентом підприємства було ТОВ “Кокс-Україна”, зареєстроване у січні цього року. Власниками є Олена Дубініна з Керчі та Вікторія Михальчук із с. Лопатин Радевського району.

Контактний номер телефону цієї фірми (0986055061), вказаний у Віснику держзакупівель та ЄДР, співпадає з телефоном ТОВ “Скай Драйв Україна”, співвласником якого є вже згаданий раніше Мирон Кульчицький. Також співвласником є Ростислав Дубінін з Керчі та Гретта Гукова-Кушнір.

кокс [2]

Нагадаємо, у травні цього року Департамент містобудування Львівської міськради закупив [3] послуги з поліпшення благоустрою тих же озер у приватного підприємця Ореста Батюкевича з аналогічним терміном виконання до кінця 2015 року за майже 375 тис. грн. Відповідно до технічного завдання, з озер на території парків мали вивезти 1700 т сміття та намулу. Крім того, на левандівському озері підприємець зобов’язався облаштувати пляж із піску шаром 30 сантиметрів та відновити пішохідну доріжку, замінивши бетонні плити.

У серпні мешканці скаржилися [4], що дані роботи ще не були виконані. Чиновники обіцяли, що їх виконають до кінця жовтня. Окрім того, перед тим у липні цього року депутати ЛМР збільшили розмір фінансування покращення благоустрою і технічного стану водойм на території парку “Піскові озера” з 160 тис. грн до майже 500 тис., а на парк “Озеро Левандівське” виділили 600,5 тис.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/10/21/dvi-blyzki-firmy-rozihraly-miljon-hryven-na-pokraschennya-lvivskyh-ozer/

URLs in this post:

[1] встановив: http://ngl.media/2013/12/20/pryvatnyj-atraktsion-u-parku-znesinnya-nashkodyv-na-13-tysyach/

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/10/кокс.jpg

[3] закупив: http://ngl.media/2015/05/19/z-dvoh-ozer-u-lvovi-vyvezut-ponad-1700-tonn-smittya-j-namulu-za-tretynu-miljona/

[4] скаржилися: http://zik.ua/ua/news/2015/08/19/na_piskovi_ozera_u_lvovi_vypysaly_utrychi_bilshe_koshtiv_ta_shche_nichogo_ne_zrobleno_617397

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.