- NGL.media - https://ngl.media -

Головний спонсор «Свободи» протягом 5 років здавав приміщення в центрі Львова «Сбербанку Росії», а тепер компанії «Рошен»

16.10.2015 @ 08:15 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

Приміщення в центрі Львова, де ще донедавна був «Сбербанк Росії», а тепер розташувався фірмовий магазин Roshen, належить екс-народному депутату від ВО «Свобода» Ігорю Кривецькому та його давньому бізнес-партнеру Олександру Веремеєнкові, повідомляє [1] ZAXID.NET.

Бізнес з росіянами Кривецький і Веремеєнко вели включно до серпня 2015 року, коли «Сбербанк Росії» через активні протестні акції прихильників економічного бойкоту РФ був змушений залишити вигідно розташоване приміщення.

Цікаво, що саме політики зі «Свободи» неодноразово публічно закликали до жорсткого економічного бойкоту російських товарів. Окрім того, активісти контрольованої Кривецьким і Веремеєнком ГО «Розвиток громади» разом з іншими активістами також пікетували філії «Сбербанку Росії» у Львові з вимогою закрити свій бізнес, однак при цьому оминали головну філію «Сбербанку Росії» у самому центрі міста.

Згідно з даними Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Ігор Кривецький та Олександр Веремеєнко у травні 2008 року спільно придбали 359,9 м2 в центрі Львова за 599,2 тис. грн. Принаймні, саме така сума вартості даної нерухомості – 1665 грн/м2 (330$/м2 на той момент) – зазначена у офіційному реєстрі.

1369287_1395562 [2]

26 листопада 2010 року власники уклали угоду про оренду з ПАТ «ДП Сбербанк Росії». Згідно з інформацією держреєстру речових прав на нерухоме майно, ця угода досі чинна – до 24 листопада 2015 року. Офіційні орендодавці – Ігор Кривецький та Олександр Веремеєнко.

1369287_1395561 [3]

Нагадаємо, «Сбербанк Росії» залишив приміщення на вул. Валовій, 4 у Львові на початку серпня 2015 року. Тоді в прес-службі банку повідомили, що робота цього відділення призупинена для ремонту приміщення, а саме відділення планують перенести на вул. Чорновола. Прес-служба банку стверджувала, що передислокація відділення не пов’язана з тим, що 27 липня 2015 року невідомі розбили вітрину та закинули в приміщення пляшку із запалювальною сумішшю. Укрупнення відділень було заплановано нібито на початок серпня ще задовго до цього інциденту. Натомість, згідно з договором оренди, ПАТ «ДП Сбербанк Росії» мало намір винаймати приміщення на Валовій,4 для свого офісу щонайменше до 25 листопада 2015 року.

При цьому, громадська організація «Розвиток громади», співзасновником якої є Олександр Веремеєнко, протягом останніх місяців літа проводила активні бойкотні акції російських банків – вимагала закрити відділення російських банків. Щоправда, «Розвиток громади» брало участь лише у тих акціях, що відбувались біля відділень на вул. Чорновола чи на Грабовського, але не на Валовій, 4.

Цікаво, що на сьогодні майно Ігоря Кривецького та Олександра Веремеєнка перебуває в арешті. Згідно з державним реєстром обтяжень, арешт на майно накладено ще у лютому 2012 року.

Як розповів виданню Костянтин Маловський, представник Олександра Веремеєнка, договір із «Сбербанком Росії» був розірваний у серпні цього року. Тоді ж, у серпні, Кривецький з Веремеєнком уклали угоду про оренду з компанією «Рошен» на три роки.

Питання арешту приміщення Маловський коментувати відмовився.

Оренда фірми «Рошен», яка нещодавно відкрила тут фірмовий магазин, на даний момент офіційно не відображена.

Прес-секретар «Свободи» Христина Равлюк стверджує, що Ігор Кривецький був здивований, коли дізнався, що його приміщення здавали в оренду російському банку. «Коли я йому сказала, він здивувався, що так є. Він передав функції здачі в оренду юристам, а тому взагалі не займався цим. Це не його основне заняття», – сказала вона.

Згідно з даними держреєстру речових прав на нерухоме майно, Кривецький та Веремеєнко справді надали право управління майном члену партії «Свобода» Людмилі Височанській. Але право управляти майном спонсора партії вона отримала лише у 2012 році, через два роки після укладання угоди з «Сбербанком Росії».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/10/16/holovnyj-sponsor-svobody-protyahom-5-rokiv-zdavav-prymischennya-v-tsentri-lvova-sberbanku-rosiji-a-teper-kompaniji-roshen/

URLs in this post:

[1] повідомляє: http://zaxid.net/news/showNews.do?prosto_biznes&objectId=1369287

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/10/1369287_1395562.jpg

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/10/1369287_1395561.jpg

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.