Менеджер Дубневичів збудує школу в селі Наварія за 30 млн грн

30 Вересня 2015

Пустомитівська міська рада Львівської області замовила будівництво школи у селі Наварія у ТОВ Будівельно-ремонтне підприємство «Технобуд» за 29,94 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

В цю суму входить не лише будівництво і озеленення території, а й придбання устаткування: меблів, дошок, комплекту електрообладнання для лінгафонного кабінету на 12 учнів з комп’ютерним управлінням, комплекту устаткування робочого мiсця стоматолога, верстатів, електроточила. З техзавдання випливає, що меблів закуповуватимуть з розрахунку на 120 учнів 1-4 класів та 160 учнів 5-11 класів. Також біля школи буде метерологічний та географічний майданчики.

У відкритих торгах взяли участь три компанії. Пропозицію ТОВ «Західенергомонтаж» комітет конкурсних торгів відхилив через подання документів у неповному обсязі. Відтак, за замовлення конкурували ТОВ БРП «Технобуд» та ТОВ «Стрім-Львів». Цінова пропозиція «Технобуду» виявилась дешевшою на майже 3,5 млн грн, тож перемога дісталась саме йому.

ТОВ БРП «Технобуд» належить Юрію Пастернаку, екс-директору ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» депутатів від БПП Ярослава та Богдана Дубневичів.

Нещодавно це підприємство виграло тендер на будівництво адміністративної будівлі для Пустомитівської міськради за 13 млн грн. Загалом з початку 2015 року «Технобуд» отримав замовлень на тендерах на понад 95 млн грн.

Засновниками ТОВ «Стрім-Львів» є Юрій Савицький та Володимир Федина. Минулоріч ТОВ «Стрім-Львів» був єдиним конкурентом іншої компанії-переможця Пастернака, ТОВ «ТІР», на торгах з реконструкції з добудовою загальноосвітньої школи в селі Бортятин Мостиського району.

Як раніше повідомляли «НГ.Львів», з тринадцяти інфраструктурних об’єктів у Пустомитівському районі, на які уряд виділив кошти державної субвенції, чотири вже будують фірми, пов’язані з нардепами Дубневичами. Школа у селі Наварія Пустомитівського району стала п’ятою у цьому переліку. На її будівництво виділено субвенції у розмірі 3 млн грн.

Згідно з всеукраїнським переписом населення 2001 року, у селі Наварія мешкало 1493 особи.