Вартість будівництва амфітеатру в Східниці зросла вдвічі через погоду і геодезистів

29 Вересня 2015
351

Недобудований амфітеатр в Східниці відкрили в кінці серпня (фото zaxid.net)

Східницька селищна рада Львівської області за неконкурентною переговорною процедурою закупівлі замовила додаткові роботи для будівництва багатофункціонального відпочинкового комплексу (амфітеатру) у ТОВ “ДОЦ УБ РАЕС” за майже 2,32 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Відтак, загалом будівництво комплексу подорожчало майже вдвічі – з 3,92 млн грн до майже 7,4 млн грн.

Перший тендер на будівництво провели ще минулоріч, у травні. Східницька селищна рада замовила роботи з будівництва комплексу на 532 особи з перепрофілюванням на льодовий каток, амфітеатр і спортивну арену на вул. Шевченка, 6В у переможця торгів ТОВ “ДОЦ УБ РАЕС”.

Компанія-переможець зобовязалась виконати роботи за 3,92 млн грн. Нагадаємо, що джерелом фінансування закупівлі на 90% є гроші ЄС у рамках Програми транскордонного співробітництва “Польща-Білорусь-Україна 2007-2013”. Ще 10% – бюджетні кошти.

У Віснику також вказано, що кінцевим терміном будівництва є грудень 2014 року. Натомість вчасно роботи виконані не були. А у лютому 2015 року у договір, внесли зміни, якими продовжили кінцевий термін виконання робіт до вересня цього року. У комітеті з конкурсних торгів пояснили, що виконавець не вклався у терміни через погодні умови.

513653795

Так амфітеатр виглядав у грудні 2014 року, коли вже мав бути готовим

Офіційно підставою для продовження термінів виконання робіт вказано пункт 4 ч.5 ст.40 Закону України “Про здійснення державних закупівель” про об’єктивні обставини, у тому числі непереборну силу. Однак там також вказано, що внесення таких змін можливе лише за умови, що вони не призведуть до збільшення суми, визначеної в договорі.

Натомість вже у серпні цього року до договору повторно внесли зміни, перерахувавши вартість будівництва відповідно до індексу інфляції. Відтак, ціна договору зросла на 29% до 5,042 млн грн.

Тепер, у вересні Східницька селищна рада дозамовила додаткових робіт, не зазначених у початковому проекті будівництва амфітеатру, на майже 2,32 млн грн. Необхідність в них пояснили “невідповідністю геодезичної зйомки фактичному розташуванню будівельного комплексу”.

Протягом кількох днів “Н.Г. Львів” намагались дізнатись в селищній раді про причини даної “невідповідності” і які саме додаткові роботи проводитимуть, однак безрезультатно. Спеціаліст Східницької селищної ради Леся Ступак лише запевнила, що проведення додаткових робіт є “обґрунтованим і узгодженим”.

У зв’язку з додатковими роботами, кінцевим терміном здачі обєкту визначили грудень 2015 року. Наразі по основному договору виконано близько 90% робіт, повідомили в раді.

Нагадаємо, у вартість, окрім будівництва, закладені витрати на аудіосистему, протипожежну охорону, відеонагляд, послуги координатора, промоційні матеріали, технагляд та, врешті, відкриття амфітеатру.

Попри незавершеність робіт амфітеатр офіційно відкрили у серпні під час святкування річниці селища.

ТОВ “ДОЦ УБ РАЕС” – рівненська компанія заснована у 2005 році. Власниками підприємства є подружжя Галина та Григорій Охрімчуки. Відомо лише про ще один тендер, в якому перемогла дана компанія – це реконструкція будівлі під військовий штаб за 2,3 млн грн від Рівненської АЕС.