«Електронтранс» вперше продав автобуси. Львів купив 10 штук за майже 36 млн грн

25 Вересня 2015

Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 за результатами відкритих торгів замовило десять автобусів у ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» за 35,85 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Один автобус коштуватиме майже 3,6 млн грн. Це мають бути односекційні автобуси з низьким рівнем підлоги, обладнані трапом для можливості заїзду інвалідного візка, роком випуску не раніше 2015 р. Максимальна швидкість автобуса – не менше ніж 80 км/год, місткість салону – не менше ніж 100 пасажирів.

Участь у торгах брало ще 3 компанії, проте пропозицію «СТГ Інженерінг», яка була найдешевшою – 31 млн грн, було відхилено через невідповідність конкурсній документації.

Відтак конкурентами «Електронтрансу» були ТОВ «МАЗтранссервіс», яке пропонувало автобуси за 38,5 млн грн і ДП «Автоскладальний завод №1» («Богдан Моторс») з пропозицією у 36,5 млн грн.

Автобуси мають доставити протягом 150 днів з дня підписання договору, тобто з 18 вересня.

На сайті «Електронтрансу» вказано, що компанія займається виробництвом міського електротранспорту: низькопідлогових трамваїв, тролейбусів та електробусів підвищеної комфортності. Про виробництво автобусів та їх зовнішній вигляд інформації немає.

64% ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» володіє ПАТ «Концерн-Електрон». За даними SMIDA, понад 30 % акцій «Концерн-Електрон» належить менеджменту компанії. Зокрема, голова правління концерну Юрій Бубес володіє 5,8%, голова наглядової ради Віктор Рибинок – 4,8%, заступник голови наглядової ради Сергiй Медведєв – понад 5%, член правління Орест Яремчук – 4%, член наглядової ради Олег Руденко – 2,2%, заступник голови правління Віктор Медведєв – 2%. Окрім того, заступник голови правління концерну Сергій Мартьянов володіє 0.0061%. Він також є чоловіком відомої львівської судді Світлани Мартьянової.

Власники решти 70% акцій ПАТ «Концерн-Електрон» в SMIDA не розкриваються.

Ще 26% «Електронтрансу» належить німецькій компанії «Транстек Ф&Е» і 10% – ТОВ «Автотехнопроект». Засновниками цієї фірми є Іван Войчишин, Олег Дзядик, Микола Півоварчук, Василь Сидь та Юрій Цетнар.