- NGL.media - https://ngl.media -

Обласний департамент ЖКХ розірвав угоду на ремонт котельні з конезаводчиком

23.09.2015 @ 09:10 в Новини

Департамент житлово-комунального господарства Львівської обладміністрації розірвав угоду на модернізацію котлів Дрогобицької міської лікарні №3 на суму 2,7 млн грн з ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» через необґрунтованість використання процедури закупівлі в одного учасника.

Закупівлю оскаржив [1] «Центр протидії корупції» після появи публікації на сайті «Наші гроші. Львів». Юристи припускали, що використання неконкурентної процедури може спричинити необґрунтоване завищення ціни. Оскаржували не лише угоду про модернізацію котлів для дрогобицької лікарні, але й угоду про заміну котлів у місті Жовква на 12,2 млн грн, яку уклав той самий департамент Львівської обладміністрації з тією ж фірмою «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія». Проте, як пояснили в Державній фінансовій інспекції, жовківську угоду не можна розірвати, оскільки роботи вже частково виконані.

Як повідомляли [2] «Н.Г. Львів», у грудні минулого року «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» отримала два замовлення на реконструкцію та модернізацію котелень від департаменту житлово-комунального господарства ЛОДА на загальну суму 14,99 млн грн. Закупівля відбулась за неконкурентною переговорною процедурою.  При цьому досвід виконання робіт на момент укладання угод обмежувався лише двома виграними конкурсами від ЛОДА, де роботи перебували в процесі.

Крім того, фірма була зареєстрована лише у лютому 2013 року у Пустомитах студенткою-стоматологом Роксоланою Трухан  та мешканцем села Підгороднє (Золочівський район) Володимиром Ярішем.  У січні 2014 року керівником та власником фірми став львів’янин Марко Янковенко.  Сьогодні він також вже є єдиним власником даного підприємства. А також співвласником київського ТОВ «Конезавод Талант».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/09/23/oblasnyj-departament-zhkh-rozirvav-uhodu-na-remont-kotelni-z-konezavodchykom/

URLs in this post:

[1] оскаржив: http://ukr.aw/case/vidminyajemo-tender-z-modernizatsiji-lvivskyh-kotelen-na-15-miljoniv/

[2] повідомляли: http://ngl.media/2014/12/19/loda-viddala-15-mln-hrn-nevidomij-firmi-z-minimalnym-dosvidom/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.