Міст на дорозі, яку будував бравий вояк Швейк, відремонтує фірма тестя Насірова

21 Вересня 2015

Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила ремонт металевого моста через річку Вигор на трасі Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий у ТОВ «Альтіс-Спецбуд» за 5,64 млн грн, повідомляється у Віснику державних закупівель.

Міст розташовано в Старосамбірському районі, поблизу сіл Підмостичі та Нежанковичі у напрямку україно-польського кордону. Замість автомобільної дороги на початку минулого століття тут проходила залізнична колія. А село Нежанковичі у 1918 році було однією із важливих станцій Першої угорсько-галицької залізниці, яку ремонтував тоді Йозеф Швейк, герой роману Ярослава Гашека «Пригоди бравого вояка Швейка».

«Одне було погано,— він (Швейк) ні з ким не міг порозумітися, і його разом з іншими потягли на Добромиль, де мав початися ремонт дороги через Перемишль на Нижанковичі», – написано в романі.

111

Сьогодні міст через дорогу ремонтуватиме київська фірма «Альтіс-Спецбуд», засновниками якої є кіпрська компанія «Парс Холдингс Лімітед» (51%) та сумське ТОВ «Кварцит» (49%), яке у свою чергу заснували Володимир та Людмила Нагорні. Фірма входить в корпорацію «Альтіс-холдинг», яку контролює Олександр Глімбовський. Дочкою Глімбовського є Катерина Глімбовська, дружина голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Згідно з даними Британського реєстру компаній, вона є одноосібною власницею фірми «Altis ltd».

Це підприємство у 2011 році отримало підряд від Нацагенства з питань підготовки до Євро-2012 у сумі 476,56 млн грн на будівництво львівського аеропорту. Воно також будувало VIP-термінал аеропорту «Бориспіль». А у 2013 році виграло тендер від КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м.Києва» на реконструкцію транспортного вузла поблизу Південного мосту у Києві. У листопаді того ж року після скарг «Центру протидії корупції» до прокуратури, Держфінінспекції та Мінекономрозвитку замовник розірвав договір. У результаті перевірки виявилось, що документи, подані на конкурс, не відповідали вимогам торгів.