Тюремник-податківець придбав квартиру не по кишені в елітному будинку

09 Вересня 2015

БезымянныйНачальник управління внутрішньої безпеки Державної пенітенціарної служби Роман Трепак має квартиру у житловому комплексі бізнес-класу «Золотий горіх» на вулиці Бойківська, 5В. Про це свідчать дані сайту «Гарна Хата».

Як повідомляють «Наші гроші», квартиру площею 82 кв. м у цьому комплексі Трепак придбав у березні 2014 року. Дані про кредит та іпотеку відсутні.

Ціни на житло в цьому будинку на сайті забудовника «Еко-Дім» не вказано. Утім, за даними «Гарної Хати», у червні 2014 року в цьому ж будинку квартира на 101 кв.м. була куплена в кредит за 2 млн грн. Отже, влітку минулого року вартість 1 кв. м в цьому будинку становила близько 19,80 тис. грн. У такому випадку, вартість квартири Трепака на момент купівлі могла складати близько 1,62 млн грн.

Разом з тим, згідно з декларацією за 2014 рік, Трепак заробив 115 тис. гривень, тобто в середньому до 10 тис. грн/міс. Квартира на 82 кв. м у декларації вказана. Окрім того, Трепак задекларував гараж на 16 кв. м.

Трепак був призначений на посаду начальника управління внутрішньої безпеки та протидії корупції ДПС України в червні 2014 року. До того працював у секторі внутрішньої безпеки ДДУПВП у Львівській області та Державній податковій адміністрації Львова.

З липня 2015 року брат Романа Трепака – Віктор Трепак – займає посаду першого заступника Голови СБУ та є начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Декларація Віктора Трепака на офіційній сторінці СБУ досі відсутня.