Прокуратура не змогла забрати у помічника Дубневича 3 гектари парку

17 Серпня 2015

Суд відмовив у позові про скасуванні ухвал Львівської міськради про передачу 2,83 га в оренду під забудову ТОВ «АрхіБуд». Про це свідчить рішення Господарського суду Львівської області від 30 липня, пишуть «Наші гроші».

Як повідомляли «Н.Г. Львів» ТОВ “АрхіБуд” у 2007 році отримало в оренду на 10 років земельну ділянку площею 2,83 га по вул. Довбуша, 15 у Львові, від якої без згоди Кабміну відмовилася військова частина 2144 Державної прикордонної служби.. У 2010 році мету оренди змінено на будівництво готельно-рекреаційного комплексу.

Встановлено, що спірна земельна ділянка раніше входила у ділянку 5 га, що перебували в користуванні в/ч 2144 прикордонної служби.

Прокурор стверджує, що у 2001 році Львівською міськрадою спірні землі включено в межі Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» площею 473,62 га. Тоді парк отримав у користування тільки на частину своєї території площею 153,70 га. Решта землекористувачів, серед яких і військова частина 2144, зберігали право користування земельними ділянками. Передбачалося, що інші землі з цієї території теж будуть оформлені у користування парку по мірі їх вивільнення.

Однак встановлено, що на спірній ділянці знаходились нежитлові будівлі військового містечка. У 2006 році їх купило ТОВ Виробниче підприємство «Будінвест». Таким чином, суд вирішив, що ділянка не була вивільненою, тому у користування ландшафтного парку не мала передаватись, і в позові повністю відмовив.

Власниками «АрхіБуду» значаться Віктор Коць та Ігор Миколайчук. Раніше до складу засновників також входили Тетяна Дубневич і Наталія Дубневич, дружини братів Богдана і Ярослава Дубневичів, які є народними депутатами від Блоку Петра Порошенка. Сьогодні Ігор Миколайчук є помічником нардепа Ярослава Дубневича.

ВО «Будінвест», що придбало будівлі на спірній ділянці, належить тим же Миколайчуку і Коцю. У 2005-2012 рр. співвласниками фірми разом із Миколайчуком і Коцем були Ярослав і Богдан Дубневичі.