Львівський ляльковий театр в суді довів непотрібність ЛКП

06 Серпня 2015

Львівському комунальному підприємству «Старий Львів» не вдалось стягнути з Львівського академічного обласного театру ляльок 29,58 тис. грн за ненадані послуги.  В суді з’ясувалось, що послуги, за які комунальне підприємство вимагало гроші, воно так і не надало театру. Про це повідомляється в Єдиному держаному реєстрі судових рішень.

Згідно з матеріалами справи, ЛКП «Старий Львів» вимагало від Лялькового театру оплатити послуги з утримання будинку та прибудинкової території в період з квітня 2013 по квітень 2015 року. Представники ЛКП у суді заявили, що всі ці послуги були надані театру у повному обсязі. Йшлося про такі послуги як прибирання сходової клітки, дератизація, обслуговування внутрішньо будинкових електромереж, димовентиляційних каналів та систем водопостачання, а також  поточний ремонт будинку та обслуговування ліфта.

Юристи театру представили у суді документарні докази того, що жодних послуг комунальники їм не надали. Наприклад, вони довели, що прибирання будівлі театру та прибудинкової території здійснює працівник театру. Мережі обслуговують безпосередньо надавачі послуг – «Львівобленерго» та «Львівводоканал». А дератизацію від січня 2013 здійснює Обласне комунальне підприємство профілактичної дезінфекції, про що у театру є відповідна угода.

Вони також надали платіжні доручення за ремонт приміщення, що проводився коштом театру.

«Поточний ремонт відповідач (Театр) проводить за власний рахунок, що підтверджено копіями платіжних доручень, долучених до матеріалів справи, про купівлю будівельних матеріалів протягом спірного періоду. Натомість, позивач («Старий Львів»)  таких доказів про понесені витрати на проведення ремонту суду не надав», – йдеться в судовому рішенні.

Представники театру в суді також заявили, що ЛКП «Старий Львів» також неправомірно виставляє рахунки за  освітлення сходової клітки мешканцям будинку  №8 на вулиці Гонти, в якому розташовано театр. Вони стверджують, що освітлення здійснюється за рахунок театру з використанням електроенергії, яка подається з лічильника, встановленого в театрі.  Лічильник ЛКП «Старий Львів» не працює вже декілька років, але це не заважає комунальному підприємству виставляє мешканцям будинку рахунки, за електроенергію, яку вже оплатив театр.

Все це стало можливим лише через те, що ЛКП стверджує, що не отримало заяви театру про розірвання договору, відтак автоматично вважає, його продовженим.

Суд майже повністю відхилив претензії  «Старого Львова».  Театру доведеться лише заплатити 4,11 тис. грн. за обслуговування ліфта. Попри те, що театр платив ПП «Мрія-ліфт» за ремонт трансформатора, з’ясувалось, що даний ліфт мало б обслуговувати ПП «Ліфт-Купе», з яким у ЛКП «Старий Львів» є відповідна угода.