- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ відсудив у “Галичини” ще 68 тисяч пені через несплату штрафу

10.07.2015 @ 09:00 в Новини

ПАТ «Галичина» повинне повинне заплатити 68 тис. грн штрафу та стільки ж пені в дохід держбюджету. Відповідне рішення [1] прийняв Господарський суд Львівської області 23 червня за позовом Тернопільського обласного територіального відділення АМКУ.

Тернопільське АМКУ ще влітку 2013 року визнало дії ПАТ “Галичина” з повідомлення на власному веб-сайті (www.galychyna.com.ua) та на упаковках молочних продуктів неправдивих відомостей щодо території походження сировини товару порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Мова йде про позначення на упаковці “З чистих Карпат” у поєднанні з написом “Галичина” родом з Карпат, де природа є екологічно чистою, а корівки дають особливе корисне та багате на смак молоко”.

АМКУ зобов’язало товариство не тільки сплатити штраф, а й прибрати з упакування молочної продукції та веб-сайту неправдиву інформацію щодо території походження сировини молочної продукції.

“Наші гроші. Львів” детально повідомляли [2] про цю історію. Справа про оскарження штрафу дійшла аж до Вищого господарського суду, який вирішив [3] конфлікт на користь АМКУ.

Нині АМКУ знову звернувся до суду, оскільки “Галичина” штраф так і не заплатила, а тому має сплатити ще 68 тис. грн пені. Суд задовольнив позов повністю.

Згідно з даними SMIDA за перший квартал 2015 року, 100% акцій ПАТ “Галичина” належить кіпрській компанії з обмеженою відповідальністю “Бросмонт Холдінгс Лімітед”.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/07/10/amku-vidsudyv-u-halychyny-sche-68-tysyach-peni-cherez-nesplatu-shtrafu/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/45850062

[2] повідомляли: http://ngl.media/2013/12/19/halychyna-taky-zaplatyt-68-tysyach-hryven-cherez-brehnyu-spozhyvacham-pro-pohodzhennya-moloka/

[3] вирішив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/39057383

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.