АМКУ відсудив у “Галичини” ще 68 тисяч пені через несплату штрафу

10 Липня 2015

ПАТ «Галичина» повинне повинне заплатити 68 тис. грн штрафу та стільки ж пені в дохід держбюджету. Відповідне рішення прийняв Господарський суд Львівської області 23 червня за позовом Тернопільського обласного територіального відділення АМКУ.

Тернопільське АМКУ ще влітку 2013 року визнало дії ПАТ “Галичина” з повідомлення на власному веб-сайті (www.galychyna.com.ua) та на упаковках молочних продуктів неправдивих відомостей щодо території походження сировини товару порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

Мова йде про позначення на упаковці “З чистих Карпат” у поєднанні з написом “Галичина” родом з Карпат, де природа є екологічно чистою, а корівки дають особливе корисне та багате на смак молоко”.

АМКУ зобов’язало товариство не тільки сплатити штраф, а й прибрати з упакування молочної продукції та веб-сайту неправдиву інформацію щодо території походження сировини молочної продукції.

“Наші гроші. Львів” детально повідомляли про цю історію. Справа про оскарження штрафу дійшла аж до Вищого господарського суду, який вирішив конфлікт на користь АМКУ.

Нині АМКУ знову звернувся до суду, оскільки “Галичина” штраф так і не заплатила, а тому має сплатити ще 68 тис. грн пені. Суд задовольнив позов повністю.

Згідно з даними SMIDA за перший квартал 2015 року, 100% акцій ПАТ “Галичина” належить кіпрській компанії з обмеженою відповідальністю “Бросмонт Холдінгс Лімітед”.