- NGL.media - https://ngl.media -

Музей Пінзеля у Львові відремонтують за 3 млн грн

09.07.2015 @ 08:30 в Новини

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради замовило ремонтно-реставраційні роботи фасадів та даху пам’ятки архітектури XVII ст. «Музей Пінзеля» у Львові за 3,05 млн грн у КП «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Свої пропозиції на торги подало чотири фірми, утім дві було відхилено через зауваження до документів і відсутність певних довідок.

У будь-якому випадку пропозиція «Центр комплекс» була найдешевшою. Їх конкурентом було ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанс», яке хотіло виконати роботи за 3,6 млн грн.

Нагадаємо, очікувана вартість закупівлі становила понад 4 млн грн.

У 2013 році управління капітального будівництва також проводило [1] тендер на ці роботи. Тоді переможцем також обрали КП «Центр Комплекс», яке зголосилось виконати ремонт за понад 2,6 млн грн. Однак казначейство не проплатило авансові платежі і усі матеріали були закуплені за кошти підприємства. Роботи так і не було завершено.

«Музей Пінзеля» розташовано у будівлі  ХVII столітті – костелі черниць-кларисок. Костел мав 11 вівтарів. У XVII столітті тричі страждав від воєн: у 1648, 1656 і 1672 роках. В середині XVIII століття його перебудували у стилі бароко. Після передачі Львова і Галичини у склад Австро-Угорщини монастир закрили, тут був склад тютюну, потім шпиталь. З 1945 року порожній костел кларисок передали у склад Львівської картинної галереї (тепер Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/07/09/muzej-pinzelya-u-lvovi-vidremontuyut-za-3-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] проводило: http://ngl.media/2013/11/29/za-restavratsiyu-muzeyu-pinzelya-zmahalas-firma-yaka-ofitsijno-prypynyla-diyalnist-devyat-rokiv-tomu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.