Музей Пінзеля у Львові відремонтують за 3 млн грн

09 Липня 2015

Управління охорони історичного середовища Львівської міськради замовило ремонтно-реставраційні роботи фасадів та даху пам’ятки архітектури XVII ст. «Музей Пінзеля» у Львові за 3,05 млн грн у КП «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Свої пропозиції на торги подало чотири фірми, утім дві було відхилено через зауваження до документів і відсутність певних довідок.

У будь-якому випадку пропозиція «Центр комплекс» була найдешевшою. Їх конкурентом було ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанс», яке хотіло виконати роботи за 3,6 млн грн.

Нагадаємо, очікувана вартість закупівлі становила понад 4 млн грн.

У 2013 році управління капітального будівництва також проводило тендер на ці роботи. Тоді переможцем також обрали КП «Центр Комплекс», яке зголосилось виконати ремонт за понад 2,6 млн грн. Однак казначейство не проплатило авансові платежі і усі матеріали були закуплені за кошти підприємства. Роботи так і не було завершено.

«Музей Пінзеля» розташовано у будівлі  ХVII столітті – костелі черниць-кларисок. Костел мав 11 вівтарів. У XVII столітті тричі страждав від воєн: у 1648, 1656 і 1672 роках. В середині XVIII століття його перебудували у стилі бароко. Після передачі Львова і Галичини у склад Австро-Угорщини монастир закрили, тут був склад тютюну, потім шпиталь. З 1945 року порожній костел кларисок передали у склад Львівської картинної галереї (тепер Львівська національна галерея мистецтв ім. Б. Возницького).