Львів купить три тролейбуси у «Електронтрансу» за майже 15,3 млн грн

08 Липня 2015

тролейбусПостійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України 6 липня відмовила у задоволенні скарги ПАТ «Чернігівський автозавод», яке стверджувало, що Львівська міська рада порушила законодавство під час торгів на закупівлю трьох тролейбусів.

Нагадаємо, що департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР оголосив тендер на закупівлю трьох тролейбусів з низьким рівнем підлоги. Торги відбулись 23 квітня 2015 року. 19 травня мерія акцептувала пропозицію ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» за 15,29 млн грн. Планувалось, що договір буде підписаний до 18 червня 2015 року.

Утім представники «Чернігівського автозаводу» 27 травня заявили в АМКУ про порушення департаментом ЛМР порядку проведення процедури закупівлі.

Згідно з протоколом розкриття, пропозиція ПАТ «Чернігівський автозавод» була найдешевшою – вони пропонували Львову придбати тролейбуси за 14,1 млн грн. Проте комітет конкурсних торгів відхилив пропозицію підприємства через низку зауважень. А саме: відсутність інформації про виробника компресорного агрегату; не вказано маркування на передні гальма ведучого мосту; подана суперечлива інформація про технічні характеристики передньої підвіски тролейбуса та не надано інформації про наявність обладнання та матеріально-технічної бази.

Угоду не могли підписати до результатів розгляду скарги. Враховуючи те, що АМКУ не задовольнив скаргу, угоду на 15,29 млн грн підпишуть найближчим часом з  «Електронтрансом».

У березні і у липні цього року у Львові згоріло два тролейбуси. Окрім цих трьох нових тролейбусів у міськраді планують купити ще п’ять.

64% ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» володіє ПАТ «Концерн-Електрон». За даними SMIDA за 2014 рік, понад 30 % акцій «Концерн-Електрон» належить менеджменту компанії. Зокрема, голова правління концерну Юрій Бубес володіє 5,8%, голова наглядової ради Віктор Рибинок – 4,8%, заступник голови наглядової ради Сергiй Медведєв – понад 5%, член правління Орест Яремчук – 4%, член наглядової ради Олег Руденко – 2,2%, заступник голови правління Віктор Медведєв – 2%. Окрім того, заступник голови правління концерну Сергій Мартьянов володіє 0.0061%. Він також є чоловіком відомої львівської судді Світлани Мартьянової.

Власники решти 70% акцій ПАТ «Концерн-Електрон» в SMIDA не розкриваються.

Ще 26% «Електронтрансу» належить німецькій компанії «Транстек Ф&Е» і 10%  – ТОВ «Автотехнопроект». Засновниками цієї фірми є Іван Войчишин, Олег Дзядик, Микола Півоварчук, Василь Сидь та Юрій Цетнар.