АМКУ призупинив тендер львівської мерії на три нові тролейбуси через скаргу одного з учасників

16 Червня 2015

Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України прийняла до розгляду скаргу ПАТ «Чернігівський автозавод», яке стверджує, що Львівська міська рада порушила законодавство у сфері державних закупівель.

Йдеться про  відкриті торги, що проводив Департамент житлового господарства та інфраструктури ЛМР для закупівлі трьох тролейбусів з низьким рівнем підлоги. Торги відбулись 23 квітня 2015 року. 19 травня мерія акцептувала позицію ТОВ «СП «Електронтранс» за 15,29 млн грн. Планувалось, що договір буде підписаний до 18 червня 2015 року.

Представники «Чернігівського автозаводу» 27 травня заявили про порушення департаментом ЛМР порядку проведення процедури закупівлі та просять визнати недійсним її результати, а відтак вимагають провести повторну оцінку пропозицій, або, якщо це неможливо, відмінити закупівлю.

Антимонопольний комітет не повідомляє деталі скарги, але відомо, що її розглянуть 3 липня 2015 року. До того часу угода не буде підписана.

Згідно з протоколом розкриття, пропозиція ПАТ «Чернігівський автозавод» була найдешевшою – вони пропонували Львову придбати тролейбуси за 14,1 млн грн. Проте комітет конкурсних торгів відхилив пропозицію підприємства через низку зауважень. А саме: відсутність інформації про виробника компресорного агрегату; не вказано маркування на передні гальма ведучого мосту; подана суперечлива інформація про технічні характеристики передньої підвіски тролейбуса та не надано інформації про наявність обладнання та матеріально-технічної бази.

Нагадаємо, нещодавно департамент житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради купив електробус у ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» за майже 9 млн грн. У цих торгах також відхилили найдешевшу пропозицію ПАТ «Чернігівський автозавод» – 7,25 млн грн.