- NGL.media - https://ngl.media -

Інфекційна лікарня заплатить понад 3 млн грн компанії з групи президента Асоціації виробників ліків

16.06.2015 @ 08:30 в Новини

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня украла угоду на закупівлю антибактерійних засобів з ТОВ «Компанія «Укроптпостач» на загальну суму 3,28 млн грн. Закупівля відбулась за скороченою процедурою через нагальну потребу забезпечити медичний заклад необхідними ліками.

Єдиним конкурентом переможця виступало українсько-естонське спільне підприємство «Оптіма – Фарм, ЛТД», що належить Андрію Губському, двоюрідному братові екс-нардепа Богдана Губського.

Офіційним засновником компанії «Укроптпостач» є Валерій Яровий. А за інформацією Центру протидії корупції, ця компанія входить до складу так званої «групи Багрія» [1]. Петро Багрій – президент Асоціації виробників ліків, який одночасно очолює та контролює низку фармацевтичних фірм, які активно беруть участь в тендерах МОЗ та виграють їх.

Як повідомляв [2] Фармацевтичний бізнес-портал, компанії з групи Багрія протягом кількох років розігрували між собою медичні тендери і продавали ліки за завищеними цінами.

За інформацією «Наших грошей», компанія «Укроптпостач» вперше отримала значний підряд [3] від МОЗ лише у 2012 році. Тоді компанія була зареєстрована на Андрія Суховерського і була зареєстрована за тією ж адресою, що і низка фірм Петра Багрія.

З початку року це лише друга перемога фірми у Львівській області – у травні вони отримали підряд на 130,54 тис. грн від Львівської обласної клінічної лікарні.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/06/16/infektsijna-likarnya-zaplatyt-ponad-3-mln-hrn-kompaniji-z-hrupy-prezydenta-asotsiatsiji-vyrobnykiv-likiv/

URLs in this post:

[1] «групи Багрія»: http://nashigroshi.org/2013/12/21/tyho-sam-z-soboyu-konkurentsiya-mizh-kompaniyamy-hrupy-bahriya/

[2] повідомляв: http://pharma.net.ua/news/ukraine/10385-petr-bagrij-vernulsja-na-krupnye-tendery-minzdrava

[3] підряд: http://nashigroshi.org/2012/07/18/bahrij-vyviv-na-tendery-mozu-novu-firmu-syn-bohatyrovoji-vyperedzhaje-hrafik/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.