Інфекційна лікарня заплатить понад 3 млн грн компанії з групи президента Асоціації виробників ліків

16 Червня 2015

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня украла угоду на закупівлю антибактерійних засобів з ТОВ «Компанія «Укроптпостач» на загальну суму 3,28 млн грн. Закупівля відбулась за скороченою процедурою через нагальну потребу забезпечити медичний заклад необхідними ліками.

Єдиним конкурентом переможця виступало українсько-естонське спільне підприємство «Оптіма – Фарм, ЛТД», що належить Андрію Губському, двоюрідному братові екс-нардепа Богдана Губського.

Офіційним засновником компанії «Укроптпостач» є Валерій Яровий. А за інформацією Центру протидії корупції, ця компанія входить до складу так званої «групи Багрія». Петро Багрій – президент Асоціації виробників ліків, який одночасно очолює та контролює низку фармацевтичних фірм, які активно беруть участь в тендерах МОЗ та виграють їх.

Як повідомляв Фармацевтичний бізнес-портал, компанії з групи Багрія протягом кількох років розігрували між собою медичні тендери і продавали ліки за завищеними цінами.

За інформацією «Наших грошей», компанія «Укроптпостач» вперше отримала значний підряд від МОЗ лише у 2012 році. Тоді компанія була зареєстрована на Андрія Суховерського і була зареєстрована за тією ж адресою, що і низка фірм Петра Багрія.

З початку року це лише друга перемога фірми у Львівській області – у травні вони отримали підряд на 130,54 тис. грн від Львівської обласної клінічної лікарні.