Фірма заступника Житомирської ОДА ремонтуватиме колійні машини «Львівської залізниці»

15 Червня 2015

ДТГО «Львівська залізниця» за результатами відкритих торгів замовила технічне обслуговування двигунів DEUTZ та гідравлічної системи колійних машин за 874,7 тис. грн у дніпропетровського ПАТ «Трансмаш». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Єдиним конкурентом «Трансмашу» на торгах було ТОВ «Криворіжспецремтранс», яке пропонувало свої послуги за 1 млн 42 тис. грн. Товариство належить Юрію Арсеєву, депутату Криворізької міської ради (депутатська група «Опозиційний блок»).

Акції ПАТ «Трансмаш» розподілені між трьома власниками. По понад 24% мають австрієць Карл Контрус  та австрійська компанія «Нота Бетайлігунген ГмбХ» (Nota Beteiligungen GmbH), яка контролюється Арменаком Утудьяном.

Ще 48,3% «Трансмашу» належить дніпропетровському ПАТ «Тако». Основними власниками «Тако» є Сергій Тараненко (42,2%), Загід Краснов (20,4%), Світлана Єлисеєва (13%) та Олег Буханцов (12,8%).

Сергій Тараненко нині працює заступником голови Житомирської облдержадміністрації.

Нагадаємо, наприкінці 2012 року Краснов агітував за Митний союз із тоді народним депутатом від Партії регіонів Олегом Царьовим, кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком та радником російського президента Сергієм Глазьєвим, писали «Наші гроші». Пізніше на своїй сторінці у соцмережі Facebook Краснов заявив, що «з перших днів стояв на Майдані», а перед виборами до Верховної ради почав публікувати фотографії, на яких він передає бійцям в зону АТО бронежилети й каски. Останні він передавав у коробках з агітаційними наліпками власної партії «Громадська сила», від котрої й балотувався. Вибори на окрузі Краснов програв кандидатові від БПП.