- NGL.media - https://ngl.media -

Екс-нардеп Олег Гуменюк остаточно відмовився від будівництва готелю на Федорова та втратив майже 19 млн грн

10.06.2015 @ 08:17 в Новини

Господарський суд міста Києва визнав недійсним договір купівлі-продажу права оренди земельних ділянок та об’єкту комунальної власності на вул. Федорова, 28/23 у Львові між ТОВ «Українські інвестиційні системи» та Львівською міською радою. Відтак готель, який планували побудувати тут ще до проведення футбольного чемпіонату Євро-2012, цієї компанією будуватися не буде.

Як стало відомо з судового рішення [1], «Українські інвестиційні системи» вимагали не лише визнати договір недійсним, але й  відшкодувати збитки у розмірі 197, 48 млн грн.

Нагадаємо, право оренди ділянки на 49 років було продано ТОВ «Українські інвестиційні системи» на аукціоні у 2007 році за 19 млн грн для будівництва готелю в рамках підготовки до проведення чемпіонату з футболу «Євро-2012». Проте з того часу назва фірми здебільшого фігурувала [2] у судових справах, а не будівельних планах. Ухвалу міської ради про продаж ділянки на аукціоні оскаржило Об’єднання комітетів для Євреїв Колишнього Радянського Союзу та Представництва Американського об’єднання Комітетів для Євреїв Бувшого Радянського Союзу. Справа перебувала в суді з 2012 року і у жовтні 2014 року суд визнав ухвалу недійсною.

Крім того, Об’єднання комітетів Євреїв неодноразово зверталось до суду з вимогою визнати за ними право власності на дану ділянку, оскільки раніше тут було розташовано об’єкти нерухомості, що належали єврейській громаді.

Згідно з останнім рішенням, суд задовольнив вимогу «Українських інвестиційних систем» і розірвав договір оренди з Львівською мерією. Але відхилив вимоги щодо повернення коштів, виплачених за результатами аукціону та стягнення інфляційних втрат й процентів.

Щодо повернення заплачених коштів, то суд встановив, що підприємство сплатило 18,78 млн грн за право оренди. Але попри розірвання угоди ці кошти не можуть бути витребувані, оскільки були сплачені на рахунок мерії та Львівської обласної держадміністрації «за наявності правової підстави, а тому не можуть бути витребувані як безпідставне збагачення».

Юристам підприємства також не вдалось довести спричинення місцевої владою збитків у розмірі 138,81 млн грн внаслідок неналежного виконання чиновниками договірних зобов’язань, відтак суд відмовив у стягненні інфляційних витрат та відсотків.

«З урахуванням викладеного суд приходить до висновку, що позовні вимоги ТОВ «Українські інвестиційні системи» про стягнення збитків є необґрунтованими та задоволенню не підлягають», – йдеться в рішенні суду.

Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Українські інвестиційні системи» (через низку підприємств) є Олег Гуменюк, колишній депутат Верховної ради від НУНС, та його мама Ганна Гуменюк, у минулому лікар-бактеріолог Хмельницької обласної СЕС.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/06/10/eks-nardep-oleh-humenyuk-ostatochno-vidmovyvsya-vid-budivnytstva-hotelyu-na-fedorova-ta-vtratyv-majzhe-19-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/44482170

[2] фігурувала: http://ngl.media/2014/10/20/hotelyu-na-fedorova-ne-bude-sud-skasuvav-uhvaly-miskrady-pro-prodazh-prava-orendy-dilyanky-z-auktsionu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.