Вищий госпсуд вирішив повернути кінотеатр «Київ» у центрі Львова громаді

29 Травня 2015
1351459

Кінотеатр “Київ” у Львові (фото zaxid.net)

Вищий господарський суд 20 травня 2015 року задовольнив касаційну скаргу управління комунальної власності Львівської міської ради у справі щодо приватизації кінотеатру «Київ».

Як відомо, суди попередніх інстанцій зобов’язали міськраду продати ТОВ «Кінокомплекс-Київ» приміщення кінотеатру площею майже 836 кв. м у центрі міста на проспекті Т. Шевченка, 8 без конкурсу за понад 8,1 млн грн.

Відповідний договір купівлі-продажу кінотеатру було укладено невдовзі після постанови апеляційного суду через вимогу виконавчої служби. Як розповіла «Н.Г. Львів» Гелена Пайонкевич, начальник юридичного відділу ЛМР, «Кінокомплекс-Київ» повністю сплатив суму за викуп нерухомості, яка була вказана у рішенні суду, а відтак став власником.

Нині Вищий госпсуд постановив здійснити так званий поворот виконання наказів госпсудів. Відтак, господарський суд має видати нові накази про повернення нерухомості місту.

Утім, як повідомляли «Н.Г. Львів», приміщення кінотеатру вже не належить ТОВ «Кінокомплекс-Київ». Згідно з довідкою Держреєстру речових прав на нерухоме майно, власниками 835,8 кв. м кінотеатру в рівних долях є відомий львівський бізнесмен Григорій Козловський, який також володіє готелями «Гранд Готель» та «Святослав», пивним рестораном «Королівська пивоварня», та 68-річна Валентина Свіщова. А з 23 квітня розпочалась процедура припинення діяльності ТОВ «Кінокомплекс-Київ». Свідоцтва на право власності Козловському та Свіщовій видали 22 квітня.

Згідно з ЄДР, у квітні у товариства змінився власник та директор. До цього фірма належала Григорію Козловському. З 17 квітня директором, власником і одночасно головою комісії з припинення є Євген Лобов.

«Н.Г. Львів» припускали, що ймовірно поспіх у ліквідації ТОВ «Кінокомплекс-Київ» одразу після придбання бажаної нерухомості пояснюється тим, що компанія намагається перестрахуватись на випадок негативних для неї в подальшому рішень судів, наприклад, якщо програє у Вищому госпсуді.