Жовківчанам за гроші ЄС купили сцену за понад 190 тисяч в родини місцевого депутата

28 Травня 2015

Жовківська міська рада за результатами відкритих торгів замовила розбірну сцену за 191,4 тис. грн у ПАТ «Сортнасіннєовоч – Львів». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Сцену купили для «громадсько-політичних, культурно- масових заходів, проведення фестивалів, ярмарків, відзначення державних свят, ювілеїв, інших святкувань». Згідно з технічними вимогами, подіум має бути максимальним розміром 6 на 4 метри з можливістю інших конфігурацій, наприклад, зменшення до 6 на 2 метри. Подіум має бути укомплектований клеєним брусом та вологостійкою армованою фанерою. Максимальна висота сцени – 6 метрів.

Конструкція має бути укомплектованою тентом для накриття від опадів, тканиною для оздоблення сцени та передньої частини подіуму. Також має бути можливість розміщення додаткового світла, звукопідсилювального обладнання, встановлення пульта керування у додатковій робочій зоні.

Джерелом фінансування закупівлі вказано кошти ЄС у рамках проекту «Розвиток туризму у транскордонному партнерстві».

Єдиним конкурентом ПАТ «Сортнасіннєовоч – Львів» на тендері був приватний підприємець Олег Карпа, який пропонував сцену за 223,1 тис. грн.

Основним акціонером ПАТ «Сортнасіннєовоч – Львів», за даними SMIDA, є Галина Брезіцька (майже 40,3%), ймовірно мати депутата Жовківської райради Романа Брезіцького. Президентом «Сортнасіннєовоч – Львів» є Назарій Брезіцький, брат депутата. На позачергових виборах до ВР Роман Брезіцький балотувався від «Народного фронту».

Нагадаємо, Роман Брезіцький надавав в оренду Львівському Євромайдану сцену, яку встановлено біля пам’ятника Т. Шевченкові.

Ще 18,8% ПАТ «Сортнасіннєовоч – Львів» належать Теклі Рокиті, 16,9% – Сергію Жученко, (регіонал, депутат Полтавської районної ради, голова правління «Полтавасорт-насіннєовоч»).

Основним видом діяльності «Сортнасіннєовоч – Львів», згідно з ЄДР, є «оптова торгівля квітами та рослинами».