АМКУ оштрафував на 100 тис. грн фірму, яка пиляла гроші на тендерах львівських залізничників

26 Травня 2015

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ 22 травня визнало винним ТОВ НВП «Квазар Комплекс» та ТОВ НВП «Електромашина» у порушенні законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді спотворення результатів п’ятьох торгів «Львівської залізниці».

Як розповів «Н.Г. Львів» прес-секретар Львівського обласного відділення Антимонопольного комітету України Тарас Антощак, мова йде про торги, які відбувалися у 2012-2013 роках. У документації, які подавали ці дві компанії, знайшли ідентичні фрагменти та однакові деталі.

За його словами, штраф (загалом 100 тис. грн) наклали лише на ТОВ НВП «Квазар Комплекс», оскільки ТОВ НВП «Електромашина» припинило діяльність.

Згідно з ЄДР, НВП «Електромашина» у 2007-2012 роках належало Олександру Носатому. Потім власником став Олексій Шевчук. Фірма припинила діяльність рік тому – у травні 2014 року.

Ще у 2006 році, коли було створено НВП «Електромашина», окрім Носатого співвласником також був Анатолій Бутрімас – один із трьох власників ТОВ НВП «Квазар Комплекс».

Окрім Анатолія Бутрімаса, якому належить 70% «Квазар Комплексу», співвласниками фірми є Ігор Шкляр та Дмитро Боков.

Утім АМКУ навряд чи вдасться стягнути штраф й з цієї фірми, оскільки з квітня цього року НВП «Квазар Комплекс» перебуває в стані припинення.

Як повідомляли «Наші гроші», фірма «Квазар Комплекс» пов’язана з народним депутатом Олександром Єдіним, який також відомий як партнер родини покійного гендиректора «Укрзалізниці» й міністра транспорту Георгія Кірпи.

Як відомо, комітети з конкурсних торгів зобов‘язані відхиляти таких учасників ще протягом трьох наступних років з дати винесення рішення АМКУ про спотворення результатів торгів.