Фірма, яка перемогла в будівельному тендері на 29 млн грн на Львівщині, мала 7 працівників

19 Травня 2015

ПП «Бакал – Мів», яке у лютому цього року отримало замовлення від Великолюбінській селищної ради Городоцького району на будівництво каналізаційних мереж за 28,84 млн грн, не мало необхідної кількості працівників. Про це стало відомо завдяки запитам «Центру протидії корупції».

Згідно з відповідями Держфінінспекції, яка розглянула матеріали цих торгів, ПП «Бакал – Мів» не підтвердило наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.

«У пропозиції (фірми «Бакал – Мів» – ред.) міститься штатний розпис про кількість 7 посад; відомість про наявність, кваліфікацію та досвід основних спеціалістів у кількості 7 осіб, з них 6 осіб мають основну форму зайнятості; довідка-відомість про наявність робітників основних будівельних професій, в якій зазначено нормативну потребу робітників-будівельників у кількості 36,82 і те, що їх додатково необхідно найняти…», – йдеться у листі ДФІ.

При цьому, пише ДФІ, «Бакал – Мів» подало довідку, що не планує залучати субпідрядників на момент подачі пропозиції.

Держфінінспекція в Львівській області надіслала рекомендаційний лист про вжиття заходів щодо розірвання договору та притягнення до відповідальності винних осіб. Також стало відомо, що оплата за укладеним договором не проводилась.

Власником ПП «Бакал – Мів» є 41-річний Віталій Бутеленко. Раніше власником фірми була Галина Бутеленко, а ще раніше Іван Мазур. Статутний капітал фірми становить 100 грн.