Фірма, яка приватизувала кінотеатр «Київ» у Львові, припиняє діяльність

15 Травня 2015

ТОВ «Кінокомплекс-Київ», яке нещодавно приватизувало кінотеатр «Київ» у самому центрі Львові площею майже 836 кв. м, ліквідовують.

Згідно з Єдиним державним реєстром, у квітні в товариства змінився власник та директор. Як відомо, до цього фірма належала відомому львівському бізнесмену Григорію Козловському, який також володіє готелями «Гранд Готель» та «Святослав», пивним рестораном «Королівська пивоварня».

Тепер, з 17 квітня директором став Євген Лобов. Він одночасно є власником і головою комісії з припинення. Фірма перейшла в статус «в стані припинення» через тиждень після змін – 23 квітня.

Про теперішнього власника «Кінокомплекс-Київ» 31-річного Євгена Лобова майже нічого невідомо. «Н.Г. Львів» вже згадували його прізвище рік тому. Мова йшла про те, що ТОВ «Гранд Готель» Григорія Козловського змінило назву на «Дорога в майбутнє» і перейшло у власність Євгена Лобова.

Як відомо, у лютому цього року Львівський апеляційний господарський суд вирішив, що кінотеатр на проспекті Шевченка, 8 продадуть «Кінокомплекс-Київ» за понад 8,1 млн грн. Суд також зобов’язав управління комунальної власності укласти з ТОВ «Кінокомплекс-Київ» договір купівлі-продажу кінотеатру.

Саме після цієї лютневої постанови виконавча служба змусила міськраду укласти договір купівлі-продажу кінотеатру. «Кінокомплекс-Київ» повністю сплатив суму за викуп нерухомості, яка була вказана у рішенні суду, а відтак став власником.

На цю постанову апеляційного суду міськрада подала касацію. Однак Вищий госпсуд ще не прийняв рішення.

Ймовірно, поспіх у ліквідації ТОВ «Кінокомплекс-Київ» після придбання бажаної нерухомості пояснюється тим, що компанія намагається перестрахуватись на випадок негативних для неї в подальшому рішень судів. Наприклад, якщо програє у Вищому госпсуді. Підтвердженням цьому також є той факт, що «Кінокомплекс-Київ» вже не є власником приміщень кінотеатру.
Згідно з довідкою Держреєстру речових прав на нерухоме майно, власниками 835,8 кв. м кінотеатру в рівних долях є Григорій Козловський та 68-річна Валентина Свіщова.
Увесь матеріал читайте тут.