Рідна фірма Клименка позмагалась за 26 мільйонів «Львіввугілля» із запорізькими «розпильщиками»

13 Травня 2015

ДП «Львіввугілля» за результатами відкритих торгів замовило кабелів та проводів на 26,3 млн грн у ТОВ «Донвуглересурси». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Кабелі та проводи мають доставити у цьому році. Ціна за одиницю не оприлюднена. Єдиним конкурентом переможця на торгах було ТОВ «Крок Г.Т.» із Запоріжжя Олега Чадова, Геннадія Гемпеля та Олександра Стеценка.

Цю компанію нещодавно оштрафувала Адміністративна колегія Запорізького обласного  територіального відділення АМКУ за антиконкурентні узгоджені дії у вигляді спотворення результатів торгів. Як повідомляють «Наші гроші. Запоріжжя», мова йде про тендер на закупівлю проводів та кабелів ПАТ «Запоріжжяобленерго» у лютому 2014 року.

Тоді учасники торгів ТОВ «Транс-Кабель» і ТОВ «Крок Г.Т.» подали схожі за оформленням, структурою та змістом документи конкурсної пропозиції. Крім того, вони мали характерні закономірності у встановленні ціни товару, а саме, відрізнялися на один і той же коефіцієнт, що свідчить про те, що учасники торгів були обізнані стосовно цінових пропозицій один одного. ТОВ «Транс-Кабель» було зареєстроване на ТОВ «Запорізька механізована колона №14». Часткою в 98,36% останнього володіє теж таки ТОВ «Крок Г.Т.», решта розподілена між декількома фізособами. Нині власником «Транс-Кабель» зареєстровано його директора – Максима Лєкомцева.

Нагадаємо, що згідно із ЗУ «Про здійснення державних закупівель», замовник відхиляє пропозиції тих учасників, які протягом останніх трьох років притягувалися до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів.

Щоправда, згідно з сайтом АМКУ, рішення щодо притягнення ТОВ «Крок Г.Т.» до відповідальності було прийнято 29 квітня цього року, а розкриття пропозицій в ДП «Львіввугілля» відбулося 26 березня цього року (акцепт опубліковано у ВДЗ 15 квітня).

Переможець тендеру ТОВ «Донвуглересурси» зареєстровано в Донецькій області. Як повідомляли «Наші гроші», у 2012 році до складу засновників входив брат екс-міністра доходів і зборів Антон Клименко. З моменту заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році фірма Клименка виграла тендери на 428,20 млн грн. У 2013 році частка Клименка у фірмі була перереєстрована на кіпрський офшор «Малтіфанк трейд лтд». Мінорітарним власником фірми залишився директор «Донвуглересурсів» Андрій Новіков.

За даними ЗМІ, Антон Клименко нещодавно загинув в Єгипті.