Ахметов розіграв з панамським офшором тендер на майже 120 млн грн від «Львіввугілля»

12 Травня 2015

ДП «Львіввугілля» уклало угоду на придбання машин і  устаткування для гірничих робіт на загальну суму 117,18 млн грн з ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання». Повідомляється у Віснику держаних закупівель.

Устаткування та техніка передбачені для робіт на шахті «Відродження» в с. Межиріччя (Сокальський район). Термін поставки – протягом 2015 року. Згідно з документацією конкурсних торгів, для шахти закупили  машини врубові для добування вугілля чи гірських порід і тунелепрохідницькі машини, самохідні, а також елеватори та конвеєри безперервної дії для підземних робіт

Участь у торгах взяли лише два підприємства: ПАТ «Криворізький завод гірничого обладнання», засновником якого є кіпрська компанія UMBH Ukrainian Machine Building Holding Limited, що  входить в структуру ПАТ «Гірничі машини» Ріната Ахметова та підприємство зі схожою назвою ТОВ «Гірничі машини».

Останнє засновано панамським офшором SEVARD TRADING INC. За даними «Наших грошей», панамська компанія «Гірничі машини» почала вигравати державні тендери у 2012 році, отримавши з того часу підряди щонайменше на 2,37 млрд грн. Під час торгів ця компанія часто конкурує зі структурами Ахметова, проте офіційно вони заявляють, що ТОВ «Компанія «Гірничі машини» не має до них стосунку. Проте, директором товариства є Юлія Рибалка, також відома як бухгалтер холдингу «Гірничі машини» Ахметова.