«ДТЕК Західенерго» замовило у фірми Близнюка запчастин на 15 млн грн

29 Квітня 2015

ПАТ «ДТЕК Західенерго» за процедурою відкритих торгів уклав угоди з ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод» на закупівлю запасних частин до кульових млинів для Бурштинської  ТЕС та Ладижинської ТАС на загальну суму 15,24 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Єдиним конкурентом на торгах виступило ПАТ «Енергомашспецсталь», основним акціонером якого є кіпрська компанія EMSS Holdings Limited (ЕМСС Холдингз Лiмiтед). За даними «Наших грошей», кілька років тому до керівних органів «Енергомашспецсталі» входили представники структур російської корпорації «Росатом», яка, за даними ЗМІ, є основним власником українського заводу, а також кілька представників «Індустріальної групи» Віталія Гайдука. Також до наглядової ради товариства  входив син екс-міністра регіонального розвитку Анатолій Близнюка Сергій, який працював на заводі заступником гендиректора з перспективного розвитку. Генеральним директором підприємства на сьогодні є Віталій Гніздицький, помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Максима Єфімова.

Підприємство–переможець, ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод», належить офшору з островів Сент-Кітс і Невіс «Ганадо трейд, інк» (GANADO TRADE, INC) та Сергію Близнюку, сину народного депутата від Партії регіонів Анатолія Близнюка, екс-міністра регіонального розвитку та екс-голови Донецької облдержадміністрації.