- NGL.media - https://ngl.media -

Київське комунальне підприємство заплатить Чуркіну 18 млн грн

24.04.2015 @ 08:20 в Новини

Господарський суд міста Києва зобов’язав комунальне підприємство «Київпастранс» заплатити ТОВ «Львівські автобусні заводи» 18,43 млн грн збитків завданих підприємству в результаті невиконання укладеної угоди про закупівлю тролейбусів за державні кошти.

Юристи «Львівського автобусного заводу» вважають, що через те, що «Київпастранс» вчасно не оплатив поставлений товар, підприємство зазнало прямих збитків у вигляді сплачених процентів за договором про відкриття кредитної лінії. Крім того? підприємству була нарахована пеня у розмірі 8,3 млн грн.

Згідно з матеріалами справи, 21 травня 2012 року між ТОВ «ЛАЗ» та КП «Київпастранс» була укладена угода про постачання 17 низькопідлогових тролейбусів. Вартість договору становила 62,9 млн грн. Вартість одного тролейбуса – 3,7 млн грн. В жовтні 2012 року ЛАЗ тролейбуси надав, але київські комунальники не заплатили.

В результаті суд прийшов до висновку [1], що існує прямий причинно-наслідковий зв’язок між протиправною поведінкою «Київпастрансу», невиконання ним зобов’язання щодо оплати товару та збитками, що їх отримав ЛАЗ.

Нагадаємо, нещодавно будівлі «Львівського автобусного заводу» були виставлені на продаж, проте запланований на 15 квітня аукціон [2] не відбувся через те, що до участі не було допущено жодного учасника. До участі в торгах зареєструвались 4 учасників. Стартова ціна продажу становила 29,7 млн грн.

Засновниками ТОВ «Львівські автобусні заводи» за даними Єдиного державного реєстру є: акціонерна корпорація «Мерибені енерджі корп» (Канада) – 24%, компанія «Артіваль лімітед» (Нова Зеландія) – 25%, корпорація «Євротрак Технолоджіс лімітед» (Канада) – 25%, приватна компанія “Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД» (Великобританія) – 25% та Ігор Чуркін – 1%.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/04/24/kyjivske-komunalne-pidpryjemstvo-zaplatyt-churkinu-18-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] висновку: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43615591

[2] аукціон: http://zaxid.net/news/showNews.do?auktsion_z_prodazhu_budivel_lazu_ne_vidbuvsya&objectId=1347847

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.