Для дошкільнят Сокалю купили масла дорожче, ніж на ринку

23 Квітня 2015

Виконком Сокальської міськради уклав угоду на закупівлю вершкового масла на 326,2 тис. грн з ТОВ «Гірна», яке належить місцевій мешканці Світлані Гірній, для забезпечення 5 дитячих садочків в місті. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Згідно з документацією конкурсних торгів, міська рада закупила 3 624 кг фасованого масла жирністю не нижче 72,5%. Відтак, вартість 1 кг становить 90 грн. Згідно з гуртовими цінами ринку «Шувар» ціна масла такого ґатунку протягом квітня не мінялась і не перевищувала 74 грн за кілограм. Згідно з даними моніторингу Мінекономрозвитку на соціально значущі товари, середня ціна на масло на Львівщині станом на 20 квітня становила 72,46 грн за кг.

Ціни на закупівлю цього продукту за бюджетні кошти у Львівській області у квітні цього коливаються у кілька разів. За даними ВДЗ, на початку квітня дитячий спеціалізований санаторій «Джерело» у Трускавці придбав масло такого ж сорту, але за 40,9 грн за кілограм.

Конкурсний комітет військової частини 2144, що у Львові, також знайшов дешеве масло – за 55 грн за кілограм. За 58,4 грн купував кілограм масла і відділ освіти Кам’янка-Бузької районної державної адміністрації. І лише відділ освіти Стрийської районної державної адміністрації купив масло за 83,3 грн.

З початку 2015 року ТОВ «Гірна» отримало замовлень від бюджетних установ на суму 2,39 млн грн.