Львівські комунальники не розрахувались за будматеріали і тепер заплатять удвічі більше

20 Квітня 2015

ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Галицького району» повинне виплатити на користь ТОВ «СуммуС Ін» майже 96,7 тис. грн боргу, а також ще 93,5 тис. грн пені, 3% річних та інфляційних втрат. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 30 березня цього року.

У рішенні повідомляється, що у 2013 році ЛКП замовило в цієї фірми щебеню, бетону, цементу, піску, керамзиту, бітуму та інших товарів. Орієнтовна вартість поставок, згідно з договором, становила 300 тис. грн. «СуммуС Ін» поставило товарів на 927,6 тис. грн, однак комунальники не розрахувались повністю.

Компанія за прострочення виплати нарахувала пеню, 3% річних, інфляційні втрати та курсову різницю. Суд погодився стягнути з боржників пеню, 3% річних та інфляційні втрати загалом на 93,5 тис. грн.

Водночас суд відмовив у стягненні курсової різниці в розмірі 101 тис. грн, оскільки єдиними документами, які підтверджують вартість поставленого товару є видаткові накладні, в яких визначено ціну товару лише в гривнях. «Матеріали справи не містять жодного доказу, який би підтверджував узгодження сторонами ціни за поставлений товар в іноземній валюті», – пояснив суддя.

ТОВ «СуммуС Ін» належить Володимиру Мельниковичу.