Уляні Уваровій вдалось відсудити 1,5 га у міської ради Винників, яку очолює її чоловік

16 Квітня 2015

Вищий господарський суд задовольнив касаційну скаргу ТОВ «Компанія «Данило Галицький» і направив на новий розгляд справу щодо розірвання угоди про оренду земельної ділянку на вул. Шевченка,1д загальною площею 1,5 га.

На розірванні угоди наполягала прокуратура Львівської області, оскільки, за свідченнями прокурорів, компанія не сплачувала орендну плату, заборгованість перед міським бюджетом Винників склала 181,7 тис. грн.

Справа перебуває в суді з літа минулого року. В суді першої інстанції прокуратура, яка діяла в інтересах Винниківської міської ради, програла через те, що не змогла довести наявність заборгованості. Але у листопаді 2014 року Львівський апеляційний господарський суд зобов’язав компанію «Данило Галицький» повернути Винниківській міській раді земельну ділянку, оскільки знайшли довідки ДПІ з яких вбачається, що компанія протягом 2012 – 2014 років справді не сплачувала орендну плату. Крім того виявилось, що існує низка мирових угод та графіків про погашення заборгованості між мерією та компанією.

Натомість Вищий господарський суд скасував обидва рішення судів нижчих інстанцій. Суд виявив, що підприємству на правах власності належить нежитлове приміщення складу сировини колишньої тютюнової фабрики, яке також розташоване за адресою м. Винники, вул. Шевченка, 1д. Відтак, згідно з законодавством, «задоволення позовних вимог про розірвання договору оренди та зобов’язання повернути таку земельну ділянку орендодавцю призведе до порушення права власності на нерухоме майно».

Засновником ТОВ «Компанія «Данило Галицький» є два підприємства:  московська фірма «Макрус» та винниківське ПП «Паладіум Люкс».  В свою чергу власником «Паладіум Люкс» є Уляна Уварова – дружина міського голови Винників Сергія Уварова.