Лікарня в Бродах заправиться у депутатської фірми

15 Квітня 2015

Бродівська центральна районна лікарня Львівської області за переговорною процедурою закупівлі замовила палива та моторного масла майже на 470,7 тис. грн у ТОВ «Західенергоресурс». Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Підставою для застосування неконкурентної процедури в обґрунтуванні вказано те, що лікарня вже двічі проводила торги, але приймала рішення про їх відміну, оскільки було подано менше двох конкурсних пропозицій.

У Віснику вказано, що замовили 12 тис. л бензину А-92, 0,6 тис. л бензину А-95, 3,5 тис. л дизельного палива та 50 л моторного масла. Також вказано, що ціна за 1 л А-95, А-92, ДП становитиме 29 грн, а моторне масло коштуватиме 75 грн/л.

Однак секретар комітету з конкурсних торгів лікарні Наталія Дудка розповіла «Н.Г. Львів», що насправді в договорі про закупівлю передбачено, що пальне купуватимуть дешевше, за ціною, що діє на АЗС в день продажу. Вищу ціну було закладено на випадок падіння курсу гривні та подорожчання пального. У бухгалтерії лікарні повідомили, що, наприклад, А-92 вже брали по 19,1 грн/л, ДП – по 20,1 грн/л. За даними сайту «Всі АЗС», станом на 14 квітня середня ціна на А-92 на АЗС Львівщині становила 20,19 грн/л, ДП – 20,72 грн/л.

Рівненське ТОВ «Західенергоресурс» належить Олексію Мірошнику (92%) і ТОВ «Медичний центр «Дивосил» (8%), яким володіє ТОВ «Норд» ЛТД.

«Норд» ЛТД в рівних частках належить Олегу Хомичу, депутату Рівненської обласної ради від ВО «Батьківщина», Руслану Мальованому, екс-депутату Рівненської міськради від БЮТ, Віталію Малашинському та Леонтію Першогубі, чий син Віталій Першогуба є депутатом Рівненської міськради від ВО «Батьківщина».

Як повідомляли «Наші гроші», рік тому «Західенергоресурс» на 85% належав Олегу Хомичу.