«Шувар» заборгував Львову понад 400 тис. грн пайового внеску

06 Квітня 2015

ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» повинен виплатити на користь департаменту економічної політики Львівської міської ради 416,3 тис. грн заборгованості зі сплати пайового внеску на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Львова. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області від 23 березня 2015 року.

Згідно з рішенням, у січні 2012 року між мерією та «Шуваром» укладено договір про пайову участь щодо будівництва закритого павільйону «Риба» ринку на вулиці Хуторівка. Відповідно до нього, ринок має сплатити місту пайовий внесок у сумі 516,3 тис. грн.

У лютому 2015 року «Шувар» заплатив 100 тис. грн, однак решту місто не отримало.

Суд вирішив, що примусове одномоментне погашення заборгованості «вкрай негативно позначиться на продовольчій безпеці міста Львова та області», а тому дозволив розтермінувати виконання рішення на 9 місяців. Щомісяця ринок має платити по 50 тис. грн, а в останній місяць, до 31 грудня 2015 року – 16,3 тис. грн.

ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Шувар» належить Тетяні Амброскіній і ТОВ «Регіональний аграрно-маркетинговий центр «Шувар», яким володіє ПП «Доскоч», ПП НВФ «Тур», ПП «Стиль ЛМ», ПП «Холдінвестгруп».

ПП «Холдінвестгруп» володіє Роман, Стефан, Наталія Федишині та Мирослав Левенець. ПП «Стиль ЛМ» належить Любов Бокало, сестрі екс-нардепа від Партії Регіонів Ганни Герман.

ПП НВФ «Тур» володіють Андрій та Роман Чіпчарі. Зіновій Доскоч та Любов Доскоч є єдиними власниками ПП «Доскоч».