Вступило в силу рішення суду, згідно з яким «!Фест» має прибрати ванни з будинку на Сербській

26 Березня 2015
serbska_fest1717117

фото: Роман Балук

Львівський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу ТОВ «Шокоооооооолад», а відтак рішення суду першої інстанції про демонтаж самовільно встановлених елементів на фасаді будинку №3 на вулиці Сербській у Львові вступило в законну силу. Про це свідчить постанова суду від 11 березня.

Нагадаємо, даний будинок є пам’яткою архітектури національного значення. У грудні 2014 року госпсуд зобов’язав ТОВ «Шокоооооооолад» привести фасад будинку на Сербській до попереднього стану, тобто за власні кошти демонтувати самовільно встановлені конструкції.

Однак рішення не вступило в законну силу, оскільки «Шокоооооооолад» подав апеляційну скаргу. Під час її розгляду представники компанії безуспішно наводили ті ж самі аргументи, – Галицька райадміністрація Львова не мала повноважень для звернення до суду, оскільки реалізацією державної політики у сфері охорони культурної спадщини здійснює Міністерство культури України.

Згідно зі ст. 223 ЦПКУ, рішення суду набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом, тобто у даному випадку 11 березня. Втім самовільно встановлені елементи досі висять на фасаді будинку на Сербській.

Як відомо, там працює «Львівська майстерня шоколаду», що входить до «Холдингу емоцій «!Фест». Офіційно власниками ТОВ «Шокоооооооолад» є ТОВ «КУА «Західна інвестиційна група», автрійська компанія «ФІІХ Файнес Інвестмент Інновейшн Холдинг Менеджмент», ТОВ «КУА «Актив» і Володимир Дубовий, який несподівано помер у ніч на 31 жовтня.