- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма зі Львова збідніє на 400 тисяч за розіграш тендеру із сином «регіонала»

19.03.2015 @ 09:00 в Новини

Львівське ТОВ «Дрого Лтд» повинне заплатити в дохід загального фонду держбюджету 200 тис. грн. штрафу та 200 тис. грн пені. Так 10 березня вирішив [1] Господарський суд Львівської області.

Як повідомляли «Наші гроші [2]», у травні 2014 року Антимонопольний комітет встановив, що ТОВ «МК Інжиніринг» і ТОВ «Дата Інтегра» узгодили свої дії під час участі у торгах на закупівлю послуг з монтажу, технічного обслуговування і ремонту апаратури для трансляції та ретрансляції передач (послуги з ремонту відомчих КЛЗ), проведених «Укртрансгазом» влітку 2011 року. Узгодження дій фірмами призвело до спотворення результатів торгів.

ТОВ «МК Інжиніринг» і ТОВ «Дата Інтегра» були єдиними учасниками цих торгів. Цінова пропозиція фірми «Дата Інтегра» була на 10,91 млн грн вищою.

За порушення законодавства АМКУ оштрафувало ТОВ «МК Інжиніринг» на 1 млн грн. У встановлений строк фірма цю суму не сплатила, тому суд погодився на вимоги АМКУ і стягнув з «МК Інжиніринг» ще 1 млн грн. пені.

Так само ТОВ «Дата Інтегра», яке тепер називається ТОВ «Дрого Лтд» оштрафували на 200 тис. грн. Фірма намагалась оскаржити накладення штрафу, однак без успіху. Незважаючи на програш у суді, вона не сплатила ці кошти і тепер також повинна додатково виплатити ще 200 тис. грн пені.

Власниками «МК Інжиніринг» протягом 2010 року були донеччанка Тетяна Морозова і киянин Сергій Павлов, син Юрія Павлова [3], тоді заступника голови Київської облради, який належав до Партії регіонів. Сьогодні Павлов входить до групи «Нова Київщина». У 2011 фірму перереєстрували на Михайла Морозова та Олега Німчука.

Нині «МК Інжиніринг» належить офшорним компаніям «Марана Стар ЛТД.» і «Монтекастілло Стар ЛТД.», які зареєстровані на Тортолі (Британські Віргінські острови). Директором залишився Михайло Морозов.

Станом на 2011 рік засновником ТОВ «Дата Інтегра», яке тоді було зареєстровано у столиці, була Лідія Ковалевська, директором – Микола Бараннік. Наразі ця фірма зареєстрована у Львові і має іншу назву – ТОВ «Дрого Лтд». Власником і директором є Олег Лисенко.

Раніше «Економічна правда» з посиланням на джерело в Державній податковій службі опублікувала дані, які свідчать, що компанія «МК Інжиніринг» виступала посередницькою структурою [4] при перерахуванні коштів від «Укртрансгазу» на інші компанії, які мали статутний капітал до 1 тис. грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/03/19/firma-zi-lvova-zaplatyt-400-tysyach-za-rozihrash-tenderu-iz-synom-rehionala/

URLs in this post:

[1] вирішив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/43052266

[2] Наші гроші: http://nashigroshi.org/2015/02/05/amku-oshtrafuvalo-firmu-syna-rehionala-sche-na-2-miljony-za-rozihranyj-tender-ukrtranshazu-tsinoyu-100-mln/

[3] Юрія Павлова: http://nashigroshi.org/2015/AppData/Local/Temp/kto.kiev.ua/index.php?id=2&pid=270

[4] виступала посередницькою структурою: http://nashigroshi.org/2011/12/22/podatkivtsi-zlyly-shemu-rozpylu-desyatkiv-miljoniv-v-ukrtranshazi-za-dopomohoyu-prokladky/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.