Знайомі фірми поділили 1,7 млн грн на газ для хворих

16 Березня 2015

Львівська обласна дитяча клінічна лікарня “Охматдит”, комунальна 8-а міська клінічна лікарня та лікарня швидкої медичної допомоги Львова за результатами трьох відкритих торгів замовили медичного кисню, вуглекислого газу, закису азоту загалом на 1,7 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

“Охмадит” замовив кисень у ТОВ фірма “Львівкисень” на майже 497 тис. грн, а вуглекислий газ у ПАТ “Львівський хімічний завод” на 1,4 тис. грн.

Лікарня швидкої допомоги замовила азот і кисень у ТОВ фірма “Львівкисень” на майже 939,4 тис. грн, а 8-ма лікарня — у ПАТ “Львівський хімічний завод” на 269,3 тис. грн.

В усіх випадках “Львівкисень” та “Львівський хімічний завод” змагались лише між собою. На торги комунальної 8-ої лікарні прийшло також ТОВ “Сектор газу”, яке пропонувало товар майже на 120 тис. грн дешевше за переможця, однак його пропозицію відхилили через відсутність на деяких сторінках нумерації, а також посвідчення на кисень в балонах по 7 літрів. Окрім того, фірма подала нечинне свідоцтво про атестацію.

Згідно інформації SMIDA за 2013 рік, 33,4% ПАТ “Львівський хімічний завод” належить Анатолію Бобришову, ще 33,35% – Крістіні Бобришовій, яка у 2012 році також була власницею ТОВ фірма “Львівкисень”. Тепер “Львівкисень” належить Ірині Михайлович.