Міліціонери відмовились від ікри та сьомги через ситуацію в країні

11 Березня 2015

Медичний реабілітаційний центр МВС України «Перлина Прикарпаття», що розташований у Трускавці, відмовився від закупівлі ікри. Щоправда, наразі санаторію взагалі не вдалось закупити рибу та рибну продукцію, оскільки до участі в двох тендерах, оголошених ще в лютому поточного року, зголосилось менше двох учасників.

Проте, згідно з документацією конкурсних торгів, в оголошенні про закупівлю «риби, обробленої чи законсервована іншим способом; ікри осетрових та замінники ікри», відсутня власне ікра, а в оголошенні про закуплю рибної продукції «свіжої, охолодженої чи замороженої» вже не знайдеш сьомги та лосося.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», минулого року реабілітаційний центр замовляв 500 кг ікри лососевих,  10 кг копченого філе лосося, філе масляної  а також свіжі та заморожені сьомгу (200 кг),  лосось (160 кг) та форель (700 кг).

Цього року в закупівельних позиціях обробленої рибної продукції залишились лише шпроти (600 кг), сардини (200 кг), крабові палички (350 кг) та оселедець (1000 кг). Щодо мороженої та свіжої риби, то міліціонери під час оздоровлення в Трускавці будуть їсти цього року аргентинку (1000 кг), нототенію (4000 кг), сайду (3000 кг) та хек (4000 кг).

«Ми зменшили обсяги закупівель і відмовились від ікри та інших дорогих продуктів через складну економічну ситуацію в країні. Зараз не час для розкоші», – пояснила Ірина Галик, секретар комітету  з конкурсних торгів реабілітаційного центру «Перлина Прикарпаття».

Крім того, за її словами, в санаторії не лише відмовились від закупівлі дорогих рибних продуктів, але й загалом скоротили кількість закупівель .