- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував Дубневичів на 60 тис. грн за неправомірні вимоги в договорах

09.03.2015 @ 09:00 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову ТОВ «Енергія – Новий Розділ» про скасування рішення АМКУ, згідно з яким компанія має виплатити 60 тис. грн. Про це стало відомо з рішення [1] суду від 25 лютого 2015 року.

Львівське обласне територіальне відділення АМКУ встановило, що протягом 2011-2013 років ТОВ «Енергія – Новий Розділ» включило в договори обов’язкову умову, відповідно до якої набувало неправомірного права на мережі та обладнання, які були збудовані чи реконструйовані за кошти замовників. У договорах також були встановлені неправомірні вимоги до приладів обліку електричної енергії. На думку АМКУ, встановлення таких умов може призвести до ущемлення інтересів споживачів.

Відтак, у листопаді 2014 року АМКУ вирішив, що ТОВ «Енергія – Новий Розділ» вчинило порушення законодавства про захист економічної конкуренції, та наклав штраф у розмірі 60 тис. грн.

Товариство не погодилось із рішенням АМКУ і звернулось до суду. На його думку, сам лише факт порушення ТОВ «Енергія – Новий Розділ» наявності в договорах вищезазначених умов не може свідчити та доводити того, що таке порушення було б неможливим за умови існування значної чи будь-якої конкуренції на ринку. Однак суд підтвердив правомірність рішення АМКУ.

Власниками ТОВ «Енергія – Новий Розділ» є міське комунальне підприємство «Розділтеплокомуненерго» (10%) та ТОВ «АПП «Львівське» Ярослава та Богдана Дубневичів (90%), які є нардепами від «Блоку Петра Порошенка».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/03/09/amku-oshtrafuvav-dubnevychiv-na-60-tys-hrn-za-nepravomirni-vymohy-v-dohovorah/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42927628

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.