Одеській залізниці не вдалось стягнути штраф за неякісний товар Дубневича

06 Березня 2015

Київський апеляційний господарський суд відхилив скаргу ДП «Одеська залізниця» до ДП «Укрзалізничпостач» щодо стягнення з підприємства 2,19 млн грн збитків, які, як стверджували представники Одеської залізниці, підприємство понесло через неякісні деталі.

Згідно з матеріалами судової справи, деталі постачало ТОВ «Колійні ремонтні технології». Ще у 2010 році ДП «Одеська залізниця» уклала угоду з ДП «Укрзалізничпостач» про постачання матеріалів верхньої будови колії, а саме клеми КПП-5, вкладиша ВІП – 65-1, прокладки ПРП-2-1 виробництва ТОВ «Корпорація КРТ», після монтажу та кількох місяців експлуатації яких розпочався угон плітей (деформація колії). В результаті поставки неякісної продукції підприємство і понесло додаткові витрати в розмірі понад 2 млн грн.

Апеляційний суд залишив в силі рішення суду попередньої інстанції, згідно з яким ДП «Одеська залізниця» не може претендувати на відшкодування збитків, оскільки не вчасно і не правильно  склала дефектні акти – вони підписані лише представниками позивача («Одеська залізниця») та виробника («Корпорація КРТ») без участі представника «Укрзалізничпостач», не містять жодного посилання на договір поставки.

До речі, півтора роки тому, у жовтні 2013 року ДП «Укрзалізничпостач» не сплатило штраф за неякісні прокладки, які ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» поставила «Львівський залізниці». Суд відмовив у позові також через неправильно задокументований факт отримання неякісного товару.

ТОВ НВП «Колійні ремонтні технології» на сьогодні зареєстровані на нардепа Ярослава Дубневича та Галину Біловус.