Екс-начальник управління культурної спадщини ЛОДА відбувся штрафом за підробку документів

Галицький районний суд міста Львова зобов’язав Василя Івановського, колишнього начальника управління охорони культурної спадщини ЛОДА сплатити 3400 грн штрафу за підробку документів та заборонив протягом 1 року займатися адміністративною діяльністю, повідомляє ZAXID.NET.

Згідно з матеріалами справи, Василь Івановський 12 грудня 2011 року, будучи керівником управління, склав завідомо неправдивий офіційний документ, а саме – акт щодо виконання робіт по програмі «Розробка електронно-інформаційної бази пам’яток культурної спадщини». В акті вказано, що роботи виконало ПП «Центр пам’яткоохоронних досліджень», хоча, як з’ясував суд, роботи виконала інша особа, знайомий Івановського, а не приватне підприємство.

З огляду на те, що роботи все ж таки були виконані, суд вирішив штраф є достатнім покаранням.  За словами Уляни Гавришків, працівника прес-служби прокуратури Львівської області, вартість робіт становила 40 тис. грн і вони справді були виконані якісно. Шкода державі завдана не була, тому чиновника судили лише за підроблення документів.

Василь Івановський визнав вину повністю. У вчиненому розкаявся та просив суворо не карати.

Власником ПП «Центр пам’яткоохоронних досліджень» з жовтня 2012 року є сам Василь Івановський. До того часу засновницею підприємства була зазначена Руслана Бубряк, людина з таким прізвищем була завідувачем виставковим відділом Львівського музею історії релігії.

З 2008 по 2011 року, за даними Вісника державних закупівель, підприємство отримало від управління охорони культурної спадщини ЛОДА 1,73 млн грн за послуги паспортизації пам’яток культурної спадщини Львівської області.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», у 2014 році підприємство отримало підряд на суму 261,7 тис. грн на роботи з паспортизації виявлених об’єктів культурної спадщини Львівщини.

Нагадаємо, також у червні 2012 року Івановського затримали за отримання хабара у розмірі 32 тис. грн. За даними правоохоронців, тоді чиновник отримав хабар – за дозвіл на проведення пристосування приміщення для виробничих потреб у Жовкві. Йшлося про так звану нововиявлену пам’ятку, тобто таку, яка ще не взята на державний облік за відповідною категорією цінності.