Дубневичі хочуть розширити свої мисливські угіддя на Львівщині на 3000 га

16 Лютого 2015

Народні депутати від “Блоку Петра Порошенка” Ярослав та Богдан Дубневичі прагнуть збільшити мисливські угіддя на Львівщині на 2945 гектарів.

Про це стало відомо з проекту рішення Львівської облради та зауважень юридичного відділу до нього, які були оприлюднені на сайті ради 14 лютого 2015 року.

З документів випливає, що у 2008 році ТОВ “Мисливське господарство “Зубр” отримав 10700 га мисливських угідь у користування на 49 років. Однак тепер площу мисливських угідь, які є у користуванні “Зубра”, хочуть збільшити до майже 13 645 га.

Map-Teritoria

Площа нинішніх мисливських угідь Дубневичів – 10700 га (ілюстрація-карта з сайту МГ “Зубр”)

Щодо збільшення площі мисливських угідь ТОВ “МГ “Зубр” юридичний відділ обради надав негативний відгук. Зокрема, площа мисливських угідь, яку передають у користування, не може бути меншою за 3000 га. Натомість передати хочуть 2945 га. По-друге, законодавством не передбачено такої процедури як приєднання додаткової площі мисливських угідь.

Є також інші зауваження. Зокрема, відсутні погодження від органів місцевого самоврядування щодо надання у користування мисливських угідь, що розташовані на території сіл Старе Село та Будьків.

ТОВ “Мисливське господарство “Зубр” належить Тетяні та Наталії Дубневичам, дружинам братів Богдана і Ярослава Дубневичів.