- NGL.media - https://ngl.media -

Батьки міського голови Сколе таки мають виплатити штраф АМКУ – суд

12.02.2015 @ 08:30 в Новини

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову ТОВ «КІМ» та приватного підприємця Богдана Москаля щодо визнання недійсним рішення Львівського обласного територіального відділення АМКУ. Про це йдеться у рішенні [1] від 3 лютого 2015 року.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», на ТОВ «КІМ» та даного приватного підприємця було накладено [2] загалом 50 тис. грн штрафу за узгоджені дії на торгах комунального підприємства «Сколівське житлово-комунальне господарство» із закупівлі рідких продуктів нафтопереробки на 375 тис. грн.

Засновниками ТОВ «КІМ» є Богдана Москаль і ПП «Крістоф» (мають по 50%). Богдана Москаль зареєстрована на одну адресу з приватним підприємцем Богданом Москалем, і вони є батьками міського голови [3] Сколе Володимира Москаля.

Відповідно до ЗУ «Про здійснення державних закупівель», ці учасники є пов’язаними. Замовник повинен відхилити пропозицію учасника у разі, якщо він є пов’язаною особою з іншими учасниками процедури закупівлі.

Окрім того, у суді також стало відомо, що між учасниками торгів ТОВ «КІМ» та підприємцем Богданом Москалем існують договірні стосунки на постачання нафтопродуктів. Обидва учасники в один і той самий день зверталися до Головного управління юстиції у Львівській області за отриманням довідок. Вони подали довідки про відкриті рахунки одного і того самого банку з однаковою датою та послідовними номерами їх отримання. Ще в одній довідці обидва учасники допустили однакові, не характерні для змісту тексту помилки, хоча замовник не надав жодних зразків чи шаблонів.

Позивачі стверджували, що висновки АМКУ є лише припущеннями наявності узгоджених дій, які не підтверджуються жодними доказами. Натомість суд вирішив, що позовні вимоги є необґрунтованими.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/02/12/batky-miskoho-holovy-skole-taky-mayut-vyplatyty-shtraf-amku-sud/

URLs in this post:

[1] рішенні: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42594104

[2] накладено: http://ngl.media/2014/10/16/amku-oshtrafuvav-batkiv-miskoho-holovy-skole-za-uzhodzheni-diji-na-tenderi/

[3] міського голови: http://skole-rada.com.ua/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.