Прокуратура не змогла забрати у колишнього директора Дубневичів 147 га землі

06 Лютого 2015

Господарський суд Львівської області відмовив у задоволенні позову прокурора Пустомитівського району  до Пустомитівської райдержадміністрації та ТОВ СП «Захід-Агро», яким прокурор вимагав визнати недійсним договір оренди 147,7 га землі.

Прокурор вимагав визнати протиправним та скасувати розпорядження голови райдержадміністрації від 4 серпня 2014 р. №383, яким було надано в оренду підприємству земельні ділянки загальною площею 147,7 га. На думку прокурора це розпорядження не відповідає вимогам закону, відтак, договір оренди потрібно вважати неукладеним, а «Захід-Агро» повинно звільнити земельні ділянки.

Йдеться про невитребувані земельні частки (паї), які Пустомитівська райдержадміністрація надала в оренду сільськогосподарському підприємству на території Верхньобілківської сільської ради на термін 1 рік, з можливістю пролонгації терміну оренди до моменту отримання їх власниками (спадкоємцями) документів на право власності на земельні ділянки. Вартість оренди становить 156,7 тис. грн в рік (без ПДВ), що становить 3% від нормативної грошової оцінки землі, визначеної в розмірі 5,24 млн грн.

Представники підприємства та районної адміністрації довели в суді, що в угода укладена законно, а на паї справді досі ніхто не претендував.

ТОВ СП «Захід-Агро» було зареєстровано у селі Гаї (Пустомитівський район) в квітні 2013 року. Засновники – Роман Гуль та Василь Демків. Гуль ще донедавна був директором АПП “Львівське” братів Дубневичів.

З квітня 2014 року директор підприємства Дубневичів є Юрій Депас.  Кілька років тому людина з таким самим ПІБ фігурувала у «пайовому скандалі» з землями села Гончари Винничківської сільської ради (Пустомитівський район), де невідомим людям роздали 20 га пайових земель на тій підставі, що це невитребувані паї. Серед цих невідомих був і Депас Юрій Петрович.