Адвокат Зварича відсудив у VABу три квартири в Києві

03 Лютого 2015

ПП “Правниче агентство “Статус КВО” отримає три квартири площею 246,5 кв. м у столиці на вул. Саксаганського, 70-А, які не хотів віддавати “Всеукраїнський акціонерний банк” (VAB). Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 21 січня 2015 року.

Згідно з рішенням, у кінці 2009 року банк замовив у “ЮКОНу” (правонаступник – “Статус КВО”) юридичне обслуговування. Потім сторони уклали додаткову угоду, а також підписали ще два додатки, згідно з якими в якості винагороди “Статус КВО” отримає майнові права на квартири, що будуть отримані банком від боржника – ТОВ “Електротех”.

У 2011 році банк отримав від цього боржника майнові права на квартири, які розташовані в офісно-житловому комплексі у Києві на вул. Саксаганського, 70-А.

Статус КВО” зверталось до банку з листами з вимогою передати йому всі необхідні документи, а також спірні квартири за актами прийому-передачі з метою реєстрації права власності на таке нерухоме майно. Так як відповіді не отримало, то звернулось до суду.

Натомість банк подав зустрічну позовну заяву про визнання договору частково недійсним, оскільки він укладений з метою доведення банку до стану неплатоспроможного.

Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову банку тому, що той не надав доказів, які б підтверджували, що договір суперечить законодавству чи моральним засадам суспільства.

Суд задовольнив позовні вимоги ПП “Правниче агентство “Статус КВО” – визнав за ним право набути у власність три квартири загальною площею 246,5 кв. м, що розташовані в офісно-житловому комплексі у столиці на вул. Саксаганського, 70-А; зобовязав банк і “Електротех” надати всі документи і передати нерухомість.

Власником ПП “Правниче агентство “Статус КВО” є Володимир Косенко, відомий як адвокат судді Ігоря Зварича. Саме у нього Зварич нібито позичив 1,9 млн доларів США, які знайшли при обшуку в судді. У кінці 2008 році Косенка затримували за підозрою у розкраданні майна в особливо великих розмірах. Утім скоро він вийшов на волю.

Нагадаємо, у листопаді 2014 року правління НБУ зарахувало “Всеукраїнський акціонерний банк” до категорії неплатоспроможних. Бізнесмену Олегу Бахматюку через кіпрську Quickcom Limited належить 86,78% акцій банку.