Дивна арифметика приватизації

Хто отримає право приватизувати без аукціону майже 2000 квадратних метрів
02 Лютого 2015

дем колДепутат Львівської міськради Валерій Веремчук заявив, що під час засідання сесії 29 січня депутатам для затвердження роздали змінений перелік об’єктів комунальної власності Львова, що підлягають приватизації способом викупу.

Як повідомляє “Гал-інфо”, список, який депутатам показали за тиждень до сесійного засідання, значно відрізнявся від списку об’єктів, який був в ухвалі перед голосуванням.

Тиждень тому нам роздали перелік із 33 об’єктів загальною площею орієнтовно 1300 кв.м. Зранку, під час засідання сесії, нам роздали новий перелік, де додалося 7 об’єктів площею 1600 кв.м. Ці об’єкти ніхто не міг детально вивчити на предмет того, що там за орендарі, а вони дуже цікаві”, – розповів Валерій Веремчук.

Згідно з проектом ухвали на сайті ради під номером 39 у порядку денному (де вказано 33 обєкти), середня площа приміщення у списку для приватизації становить приблизно 28,9 кв. м.Тобто мова йшла про дрібні за площею приміщення.

Натомість у списку обєктів, який роздали на сесії і який був наданий “Н.Г. Львів” Валерієм Веремчуком, зявилися великі приміщення площею до 500 “квадратів”.

фото 2 (4)Замість 33 позицій у новому списку їх 40. Однак насправді у зміненому проекті ухвали більше не на сім обєктів, як повідомив депутат, а на вісім, оскільки у переліку також замінили нерухомість під 3.

Загальна площа восьми нових обєктів – приблизно 1940 кв.м. Відтак, приватизація торкнеться не тисячі “квадратів”, а майже трьох тисяч.

Оскільки питання про затвердження списку для приватизації перенесли, “Наші гроші. Львів” підготували для депутатів інформацію про нові обєкти та людей і компанії, які отримають право їх викупити без аукціону, що зазвичай дешевше.

фото 1 (4)

1. ТОВ КВЦД “Кассандра” – площа Міцкевича, 6/7 (307,5 кв.м)

Власником є Василь Потапенко. Цікаво, що у 2008 році керівником “Кассандри” був “свободівець”, чинний секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

Павлюк керував й іншою фірмою Потапенка — “Живоцвіт”, яка в аналогічний спосіб купила приміщення на площі Ринок (там, де ресторан “Перша кляса”).

2. ТОВ “Кріс” – вул. Д. Дорошенка,19 (158,8 кв. м)

Основним власником ТОВ “Кріс” (мережа ресторанів “ДеМанджаро”) є Михайло Риба, який відомий невдалим взяттям в концесію замка у Старому Селі. Також частку у ТОВ “Кріс” має Надія Риба, Валерій Дячишин, Ірина Кирильчук та Світлана Жужевич.

3. ПП “Весаві” – вул. Д.Вітовського, 9 (168,7 кв. м)

Власник — Іван Левченко. Засновниками фірми раніше були Вікторія та Олександр Веремеєнки. Як відомо, Олександр Веремеєнко — давній бізнес-партнер екс-нардепа від ВО “Свобода” Ігоря Кривецького (Пупса). Веремеєнко разом з Кривецьким є співзасновниками ТОВ «Фієста-Фантастика», що володіє нічним клубом «Фешн Клаб».

Керівником ПП “Весаві” є Костянтин Маловський, партнер Олександра Веремеєнка та дружини Ігоря Кривецького Ольги у ПП “КСМ Фінансовий консультант”.

4. ГО “Фонд допомоги “Місія добра” – вул. Квітнева, 6 (467,9 кв.м)

Цю громадську організацію зареєстрували у кінці квітня 2013 року. Вже через місяць, 30 травня, ухвалою міськради “Місія добра” взяла в оренду це приміщення.

Засновниками є Ігор Тимо і Наталія Блавацька. Ігор Тимо був співвласником ТОВ “Гіацинт-Люкс” і ТОВ “Вірма”. До слова, остання фірма тепер належить вже згаданому вище Михалові Рибі та його сину Григорію.

В інтернеті не має жодної інформації про досвід “Фонду допомоги “Місія добра”. Не вдалося знайти навіть їх номеру телефону.

5. ТОВ “Хмаринка” – вул. І.Пулюя, 19 (189,9 кв. м)

Власниками є Павло та Алла Демидюки. Павло Демидюк є співвласником ПП “Центр мережевих технологій-Львів” і ТОВ “Демидюк і Ко”. Демидюкам також належить ТОВ “Мигдаль”.

6. ЛМГО “Студія активного дозвілля” – вул. Брюховицька, 208 (385,9 кв.м)

Засновники: Оксана Гривул, Ірина Миць, Марія Тарас. Громадська організація взяла в оренду приміщення у кінці 2012 року. У лютому 2013 року замість Марії Тарас керівником організації стала Ніна Заяць. Людина з таким же імям є помічником депутата ЛМР від ВО “Свобода” Андрія Рікоти, а також юристом.

7. Гарцула Марк-Антоній Ярославович – вул. Галицька, 15 (80,1 кв.м)

У 2012 році Марк-Антоній Гарцула вступив до Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького. Наймовірніше, це син почесного консула Королівства Бельгія у Львові Ярослава Гарцули, який в інтервю розповідав, що одного із його синів звати Марко.

8. Харлан Тарас Володимирович — вул. І. Тобілевича, 9 (181,3 кв. м)

Був довіреною особою кандидата у народні депутата Миколи Оприска у 2012 році. Є юристом ТОВ “Юридична компанія “Юстар”.

Лише 27 грудня 2013 року Львівська міська рада зареєструвала право комунальної власності на приміщення, яке тепер хочуть приватизувати.

До слова, згідно з цим же проектом ухвали Тарас Харлан може викупити підвал площею 65,4 кв. м на вул. Стрийська, 1 та цоколь площею 37,7 кв. м на вул. І. Франка, 88.