- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма «ЗВЗ», яка виграла 20-мільйонний тендер, поставила військовим неякісне вугілля

21.01.2015 @ 13:50 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Новини

Вугілля, яке у грудні Західне квартирно-експлуатаційне управління Міністерства оборони України придбало у ТОВ ВП «ЗВЗ», виявилось поганої якості, повідомляє телепрограма «Наші Гроші [1]» (ZIK).

У відповіді Західного КЕУ журналістам йдеться про те, що, згідно з договором, ТОВ ВП «ЗВЗ» мало поставити 16970 тонн вугілля ціною понад 20 млн грн.

Наразі компанія доставила 3474 тонни. Однак 211 тонн, яке доставили у Рівне, не відповідають заявленим параметрам. Ще 349 тонн вугілля, які завезли у Тернопіль, мокрі і не горять, а 209 тонн у Чернівцях низької якості, йдеться у відповіді Західного КЕУ.

КЕВ [2]

У коментарі журналістам бухгалтер одного з КЕВ розповіла, що пальне надійшло дуже поганої якості: «Ну ми його не прийняли. Бо воно було забруднене занадто. У нас є висновок. Вагони стоять на під’їзних коліях… Вони сказали, що якби це вугілля прийшло на тиждень пізніше, то його навіть неможливо було б виколупати. Вони сказали, що там було дуже багато води».

Щодо поставок вугілля «ЗВЗ» для військових містечок начальник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ Яна Грузинська на запит телепрограми відписала, що якість вугілля визначена з вимогами ДСТУ, а поставки — не зупиняються.

Як відомо «Н.Г. Львів», військова прокуратура Західного регіону України проводить [3] перевірку даної закупівлі вугілля Західним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства оборони.

Нагадаємо, Західне КЕУ уклало [4] угоду з ТОВ ВП «ЗВЗ» на постачання 16 тис. тонн газового вугілля на суму понад 20 млн грн у грудні 2014 року за неконкурентною переговорною процедурою, оскільки відкриті торги раніше було відмінено. Відтак КЕУ обрало постачальника на свій розсуд.

Власником ВП «ЗВЗ» є Богдан Голінчак. Фірма відома тим, що у 2013 році перемогла [5] у багатомільйонному тендері на постачання вугілля закладам області за рамковими угодами. У тендері участь брало 14 компаній, однак комітет з конкурсних торгів Департаменту ЖКГ ЛОДА акцептував пропозиції трьох «близьких» фірм: ТОВ ВП «ЗВЗ», ТОВ «Галич сервіс автотранс» та приватного підприємця Оксани Кімаковської, які пропонували вугілля за найвищими цінами [6].

Згідно з відповіддю Держфінінспекції у Львівській області, яка проводила перевірку даного тендеру, комітет з конкурсних торгів Департаменту ЖКГ ЛОДА повинен був відхилити пропозиції ТОВ «Галич сервіс автотранс» та приватного підприємця Оксани Кімаковської через їх невідповідність вимогам документації торгів, однак не відхилив, допустив до участі й акцептував їх пропозиції. Перевіркою також встановлено, що в діях «ЗВЗ», Кімаковської та «Галич сервіс автотрансу» «виявлено ознаки, що можуть вказувати на існування узгоджених дій між учасниками закупівлі». АМКУ досі розслідує цю справу, а «ЗВЗ» продовжує брати участь в торгах.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/01/21/firma-zvz-yaka-vyhrala-20-miljonnyj-tender-postavyla-vijskovym-neyakisne-vuhillya/

URLs in this post:

[1] Наші Гроші: https://www.youtube.com/watch?v=9-t_TK04_tI&feature=youtu.be

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2015/01/КЕВ.jpg

[3] проводить: http://zaxid.net/news/showNews.do?viyskova_prokuratura_pereviryaye_tender_na_20_mln_cherez_publikatsiyu_na_zaxidnet&objectId=1329483

[4] уклало: http://ngl.media/2014/10/29/hto-nahrije-vijskovyh/

[5] перемогла: http://ngl.media/2013/12/24/rezultaty-skandalnoho-tenderu-chynovnyky-zakupylysya-na-sim-miljoniv-u-firmy-yaka-postachala-neyakisne-vuhillya/

[6] за найвищими цінами: http://ngl.media/2013/11/04/lvivski-chynovnyky-zamovlyat-najdorozhche-vuhillya-iz-zaproponovanoho-pereplatyat-kilka-miljoniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.