Хто перемагає у судах про повернення 18 га в Брюховичах

20 Січня 2015

ліс-брюховичі-гуглМайже десять років тому, у лютому 2005 року, суд визнав незаконним вилучення 19,1 га лісу в Брюховичах, з яких понад 18 га в подальшому продали двом фірмам: ПП “Буддизайн” та ТОВ “Новобуддизайн”, а вони перепродали далі юридичним та фізичним особам.

Попри те, що минуло стільки часу, повернути вдалося лише незначну частину цього лісу. Як повідомила прокуратура Львівської області у відповідь на запит “Наші гроші. Львів”, завдяки судовим позовам витребувано ділянок площею 1,2 га. Ще 15,4028 га повернути не вдалося.

Під питанням залишились 1,2601 га, оскільки справи щодо цієї землі перебувають на розгляді в судах різних інстанцій.

Детальна інформація:

Загалом прокуратурою було подано 16 позовів у справі повернення 18 га в Брюховичах: 12 – у Шевченківський райсуд та ще 4 – в господарський суд Львівської області.

По 4 справах, які перебували у провадженні господарського суду, щодо витребування земельних ділянок площею 13,3248 га у ТОВ «Лазурит 007», ТОВ «СервісПет», ТОВ «Самгородок», ПП «Галицький Достаток» відмовлено у задоволенні позовів прокурора (включно з Вищим господарським судом України).

У 4 справах Шевченківського районного суду Львова прийнято остаточні судові рішення. У двох, щодо витребування в Дениса Устюгова (ділянка 2,0360 га) та в Іленьківа Б.Ф. (ділянка 0,0420 га) відмовлено у задоволенні позовної заяви прокурора. Натомість ще у двох справах задоволено позовні вимоги прокурора та витребувано у Музики Р.В. і Гудзоватої О.О. ділянки площею 1,2 га. Рішення залишенні без змін судом апеляційної та касаційної інстанцій.

У 6 справах Шевченківський районний суд Львова задовольнив позовні вимоги прокурора про витребування земельних ділянок у Пакіж Н.М., Миханцьо Р.Б., Вареницької Л.С., Гнап Н.І., Слинько А.І., Сулим Г.Ф. ділянок загальною площею 0,8778 га. На ці рішення відповідачі подали скарги, тому справи перебувають на розгляді у апеляційному суді Львівської області.

Справу про витребування у Лах Є.В. ділянки загальною площею 0,1503 га розглядають в Шевченківському райсуді Львова. А ще одну справу, щодо ділянки площею 0,2320 га, яку придбала Нога Г.С. – розглядає Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Попередня інформація про розгляд справ станом на червень 2014 року.