Василя Пісного звільнено з посади начальника департаменту МВС

Начальник департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Василь Пісний звільнений з посади. За даними ZAXID.NET, звільнення скандально відомого начальника ДДСБЕЗ МВС України прямо пов’язане із виявленням у кінці грудня «прослушки» у кабінеті заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря.

Факт звільнення Василя Пісного офіційно підтвердили в МВС України, однак причини звільнення не розголошують. Відомо лише, що наказ про звільнення Пісного підписаний 4 січня.

Прикметно, що звільнення  з посади не означає звільнення з органів внутрішніх справ. За словами  Сергія Шумила, керівника відділу департаменту кадрового забезпечення МВС, Василь Пісний «зарахований у розпорядження МВС України». Іншими словами, його при потребі можуть призначити на якусь іншу посаду у структурі органів МВС.

Діяльність Василя Пісного на посаді начальника ДДСБЕЗ МВС України супроводжувалася численними критичними публікаціями у пресі, однак, за даними сайту, справжньою причиною звільнення Пісного з посади став конфлікт з заступником міністра Сергієм Чеботарем.

У кінці грудня у службовому кабінеті Чеботаря у режимній будівлі МВС виявили вмонтовану в одвірок приховану відеокамеру, яка у цілодобовому режимі могла транслювати аудіо- та відеосигнал. Тоді ж Сергій Чеботар звернувся у Генпрокуратуру із заявою про незаконне прослуховування і заявив, що «зрадники в МВС обов’язково будуть покарані».

За словами джерела видання у центральному апараті МВС, Чеботар зміг навести міністру Авакову «переконливі докази» того, що до встановлення прослуховуючої апаратури причетний начальник ДДСБЕЗ Василь Пісний, після чого і було вирішене питання про звільнення Пісного.

Нагадаємо, що колишній заступник голови Львівської облради Василь Пісний був призначений керівником ДДСБЕЗ МВС України 4 березня 2014 Арсеном Аваковим, який очолив МВС після падіння режиму Януковича. Це призначення різко критикували у пресі, зокрема, журналісти опублікували докази, що численні будинки, готелі та ресторани, які належать Пісному та його родині, не могли бути придбані на платню у правоохоронних органах, де він прослужив усе своє свідоме життя. Окрім того, з`ясувалося, що Василь Пісний у середині 90-х майже півроку просидів у СІЗО за підозрою у рекеті.

Сам Пісний усі звинувачення на свою адресу відкидав, називаючи їх «замовними», однак так і не зміг пояснити джерела походження своєї численної нерухомості. Натомість він подав позов до суду на журналістів «Н.Г.Львів», вимагаючи оштрафувати їх на 100 тис. грн у якості компенсації нібито завданої йому моральної шкоди. Суд відхилив позов Пісного, фактично підтвердивши твердження журналістів про його фінансову нечистоплотність.