- NGL.media - https://ngl.media -

Найдорожчі тендери – 2014

06.01.2015 @ 21:27 в Розслідування

топ [1]У рейтинг найдорожчих замовлень 2014 року на Львівщині потрапив облавтодор, турецький “Онур”, фірми з Трускавця, Одеси, Білгород-Дністровська і Тернополя. Вони поділили між собою майже 774 млн грн.

Другий рік поспіль [2] “Львівський облавтодор” займає перше місце у рейтингу. І три перших позиції — це ремонт доріг на Львівщині.

Примітно, що саме ремонт доріг та їх утримання в належному стані — це 88% від загальної суми усіх замовлень у даному рейтингу.

Для рейтингу було відібрано закупівлі у Віснику держзакупівель з 1 січня 2014 року до 31 грудня 2014 року включно, де закупівля проводились за кошти державного та місцевих бюджетів (плюс кредитні кошти), по кожному лоту окремо.

1-2. ДП “Львівський облавтодор” – 489 млн грн

Служба автомобільних доріг у Львівській області замовила [3] у “Львівського облавтодору” поточного ремонту доріг на 284 та 205 млн грн. За ці неймовірні гроші планували здійснити дрібний та середній ремонт доріг державного та місцевого значення загальною протяжністю 8,4 тис. км. Єдиним конкурентом облавтодору на торгах виступило ТОВ “Шляхове ремонтно-будівельне управління № 65”, яке запропонувало на ціну на 8,5 млн грн більшу.

Чи справді ремонтували дорогу, якою ви їздите, за ці гроші протягом 2014-го року, можете перевірити тут – повний список доріг, які мали латати [4].

3. ДП “Львівський дорсервіс” – 75 млн грн

Дочірнє підприємство Державної служби автомобільних доріг замовило експлуатаційне утримання доріг держзначення області. Тут мова йде про організацію безпеки дорожнього руху. “Львівський дорсервіс” мав влаштувати дорожню розмітку, шумові смуги, встановити пластикові стовпчики, дорожні знаки, щити, металеве бар’єрне огородження. Щоправда, в кінці року, у грудні, до договору було внесено зміни, зменшили обсяги закупівлі. На скільки — не вказано.

4. ТОВ “Трускавецький водоканал” – 37,5 млн грн

За ці гроші у Трускавці зроблять [5] реконструкцію місцевого парку. Документацією передбачено очистку потічків, труб, замощення доріжок та алей парку, облаштування стежини здоров’я, реконструкцію бульвару, нове освітленняТакож в парку з’явиться водоспад, висадять кілька тисяч дерев та кущів, облаштують багаторічні квітники, встановлять лавки, смітники, вказівники, дитячий майданчик. Роботи планують завершити аж у 2020 році.

Власниками ТОВ “Трускавецький водоканал” є Трускавецька міськрада (51%) і ТОВ “Альфа Плюс” (49%). Керівником є депутат Трускавецької міськради Володимир Возняк.

Альфа Плюс” зареєстровано на Духа Володимира Степановича (у 2002 році — член КПУ, 44%), ТОВ “Укрюгінвест” (11%) і ТОВ “Інвест-фонд-сервіс” (45%).

ТОВ «Укрюгінвест» належить Надія Назаровій і Віктору Возняку, брату депутата Трускавецької міськради Володимира Возняка. ТОВ “Інвест-фонд-сервіс” належить чотирьом компаніям. Найбільшою часткою (майже 88%) володіє ТОВ “КУА “Акерс Інвест”, засновником якого є віргінська фірма “Найленд Юнiон Лтд”, яку повязують з регіоналом Василем Хмельницьким.

5. ТОВ “Онур Конструкціон Інтернешнл” — 32,5 млн грн

Закупівлю провели у жовтні 2014-го. “Онур” має виконати поточний ремонт дороги Львів-Самбір-Ужгород. Єдиним конкурентом “Онуру” на торгах було ТОВ “Балтом Україна”, чиї послуги були на 1,5 млн грн дорожчі. Власниками турецької компанії є Онур та Ісхан Ченінджевізи з Туреччини і сімферополець Абляміт Мемешев.

6. ТОВ “Автомагістраль-Південь” – 29,4 млн грн

Кошти витратять на ремонт дороги Броди-Червоноград. Компанію заснували жителі Одеської області Валерій Коротков і Олег Наливанний.

7-8. ТОВ “Техно-Буд-Центр” – 28,9 і 27,8 млн грн

Майже 60 мільйонів компанія отримає за ремонт дороги зі Львова до Тернополя. Власником “Техно-Буд-Центр” є Григорій Процик. Раніше співвласником фірми разом із Проциком був Любомир Грегоращук, чий син Андрій Грегоращук є депутатом Тернопільської міськради від партії ВО “Свобода”. Крім того, депутат Грегоращук є зятем керівника Служби автодоріг у Рівненській області Юрія Проника, який раніше обіймав аналогічну посаду в Тернопільській області.

9. ТОВ “Румед” – 27 млн грн

На таку суму Львівська обласна клінічна лікарня уклала [6] угоду на закупівлю витратних матеріалів для гемодіалізу. Торги відзначились тим, що участь у них брали “знайомі” фірми. Засновниками білгород-дністровської фірми “Румед” є Олександр Кушнір та Галина Жнякіна. До вересня 2010 року співвласниками були Леонід та Лілія Файнблати. Також до листопада 2011 року Леонід та Лілія Файнблати через МСП “Гамбрамед” входили до складу засновників фірми “Діалсервіс”, що було конкурентом “Румеду”.

10. ТОВ “Енергоресурс-монтаж” – 26,8 млн грн

Глинянська міська рада Золочівського району замовила [7] у них будівництво каналізаційної мережі. «Енергоресурс-Монтаж» належить корпорації «Енергоресурс-Інвест», що контролюється Іваном Ніроновичем.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2015/01/06/najdorozhchi-tendery-2014/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2013/12/топ.jpg

[2] поспіль: http://ngl.media/2013/12/20/top-10-najbilshyh-zakupivel-2013-roku/

[3] замовила: http://ngl.media/2014/03/12/u-dorohy-lvivskoji-oblasti-zakopayut-majzhe-pivmilyarda-hryven/

[4] повний список доріг, які мали латати: http://ngl.media/2014/03/12/merezha-avtomobilnyh-dorih-lvivskoji-oblasti/

[5] зроблять: http://ngl.media/2014/12/15/u-truskavtsi-rehional-i-brat-mistsevoho-deputata-vidnovlyat-park-za-37-miljoniv/

[6] уклала: http://ngl.media/2014/03/13/klinichna-likarnya-zakupyla-materialy-dlya-ochyschennya-krovi-na-27-miljoniv/

[7] замовила: http://ngl.media/2014/05/30/batko-rehionala-kanalizuje-kolyshnij-rajtsentr-na-lvivschyni-za-27-miljoniv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.